Autor: Roomet Sõrmus • 14. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1500 last üle Eesti sõidavad külla piimavissidele

28. mail korraldab EPKK üleriigilise Karjalaskepäeva Eesti piimafarmides, kus üle Eesti on 1500 lapsel võimalik külastada põllumajandusettevõtteid.

Avatud uste päeva eesmärgiks on tutvustada lastele, kuidas jõuab piim meie toidulauale. Selleks saavad lapsed külastada tänapäevaseid lautu ja tutvuda Eestimaa vissidega. Farme külastavatele lastele pakutakse kehakinnituseks maitsvaid Eesti piimatooteid.

Karjalaskepäeva keskne üritus koos põneva programmiga toimub Raplamaal Märt Riisenbergi juhitud Kehtna Mõisa OÜ-s. Erinevates maakondades tutvustavad lastele põllumajandust tunnustatud piimatootjad Jaan Metsamaa Metsaküla Piimast, Sulev Matto Hiiumaa Agrost, Uudo Mesi Maage talust, Margus Muld Väätsa Agrost, Väino Narusk Nigula Piimast, Hellika Häelm-Tintso Muhepiimast, Venda Vihmann Kesa Agrost, Meelis Venno Mangeni PM-st ja Toomas Pihu Võhandu POÜ-st.

Oma ettevõtteid tutvustavad lastele parimad piimakarjakasvatajad Ahto Vili Torma POÜ-st, Avo Kruusla Kaska-Luiga talust ja Indrek Klammer Voore Farmist. Lapsi võtavad vastu ka Aasta Põllumehe tiitliga pärjatud Ilmar Teevet Vändra OÜ-st, Tõnu Post Kõljala POÜ-st ja Avo Samarüütel Männiku Piimast, kes kõik on erinevatel aastatel valitud ka parimateks piimakarjakasvatajateks.

Karjalaskepäev toimub koostöös piimatootjate ühistuga EPIKO, kes on sarnast üritust korraldanud juba kahel korral. Ettevõtmine saab teoks põllumajandus-kaubanduskoja kolmeaastase programmi „Piim – päeva pärl!“ raames, mida toetavad põllumajandusministeerium ja Euroopa Liit. Piimaprogrammile panid nime Valga Põhikooli 2b klassi õpilased, kes saavad auhinnaks klassiekskursiooni Kesa Agro visside juurde.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960