Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agroforum: Loomakasvatus annab tööd 1,3 miljardile inimesele

Täna toimub Tartus, Eesti Maaülikoolis konverents Agroforum Mare Balticum,  kus sel aastal keskendutakse toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkusele. Parimaid lahendusi meie keskkonda ja toidulauda puudutavatele probleemidele otsivad poliitikud, ettevõtjad, teadlased ja erinevate delegatsioonide liikmed 17 riigist.

Konverentsil esinenud Andriy Rozstalnyy FAO (ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni) loomakasvatuse ja loomatervise osakonnast tõstis esile ootuse maailma vilja- ja loomakasvatajatele, et nad toodaksid järgmise 50 aasta jooksul sama palju toitu kui on toodetud viimase 10 000 aasta jooksul ning teeksid seda kõike keskkonda säästlikul viisil. Näiteks on nõudlus piima järele võrreldes 1990 aastaga kasvanud 30%, liha järele 60% ja munade järgi lausa 80%. Aastaks 2050 kasvab nõudlus liha järele

Andriy Rozstalnyy andmetel 73% ning arenguriikides lausa 109%. Hetkel peavad loomi ligi 1 miljard inimest ja 60% maapiirkonnas asuvatest majapidamistest. Kariloomadega tegelemine annab üle maailma tööd 1,3 miljardile inimesele. Sektorit iseloomustavad loomade arvu kasv, mis kerkib ühes inimeste arvukuse ja nõudluse suurenemisega ning väikeste farmide asendumine suurte spetsialiseerunud tootmisettevõtetega. Tugev mõju valdkonnale on ka ülemaailmsel turustamisel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616