Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siret Kotka: minister on alustanud Eesti toidutootjate suretamist

Riigikogu maaelukomisjoni liikme Siret Kotka hinnangul ei ole uus valitsuskoalitsioon maaelu säilimist endale prioriteediks seadnud. Saadiku sõnul on valitsuse ainus selge regionaalpoliitiline tegevuskava seotud ministri nime muutmisega põllumajandusministrist maaeluministriks.

„Vastates esmaspäeval Riigikogus toimunud arupärimisele, mis puudutas Kehtna valla sigade kehva seisukorda, sõnas maaeluminister Urmas Kruuse, et osa seakasvatusturul opereerivatest ettevõtetest peaksid uksed sulgema ning endale uue tegevusala valima. Kruuse viitas selgelt sellele, et Eesti Valitsus ei kavatse tänaseid sealiha tootvaid ettevõtjaid toetada ning pigem toetab neid ettevõtjaid, kes sealihakasvatuse lõpetavad. See on selgelt esimene samm maaelu suretamise poole,“ sõnas maaelukomisjoni liige Siret Kotka.

Saadiku hinnangul on Eesti Toiduliit ja ka laiem üldsus pigem seda meelt, et tuleb süüa kodumaist toitu ning sealhulgas ka kodumaist liha.

 „Nii ministri kui ka Riigikogu sõnum peaks olema „Eelista eestimaist“. Põllumajanduspoliitikat tuleb ajada selliselt, et Eesti tootjad suudaksid Eesti rahva ära toita. Samas on ootuspärane, et Reformierakonna jaoks pole Eesti maapiirkondade kestmine prioriteet. Näitavad nad ju seda ilmekalt ka kütuseaktsiisi tõstmisega, mis lööb ennekõike just maainimesi. Leian, et Eesti põllumajanduse väljasuretamine on väär ning reformarite valitud suund ei vii meid soovitud tulemini,“ võttis Siret Kotka kokku.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616