Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loodusväe ökosmuutid toodetakse Saksamaal

Alates 6. maist jõuavad esmakordselt Eestis poelettidele ökosmuutid. Müügile tuleb kolme sorti mahesmuutisid: maasika-banaani, mango-apelsini-passionvilja ning õuna-mustika-jõhvika smuutid.

Need on esimesed smuutid Eestis, mis on valmistatud 100 % maheviljadest – pudelisse läheb ainult pressitud täismahl ning ehe puuviljade ja marjade püree. Ökosmuutidele ei ole lisatud suhkrut ning nende valmistamisel ei ole kasutatud kontsentraate. Joogid on valmistatud külmpressimise, kiirpastöriseerimise ja külmvillimise meetodil. Mahesmuutid on lisa-ja säilitusainete vabad.

Ökosmuutid on ühtlasi esimesed OÜ Loodusvägi tooted, mis valmivad väljaspool Eestit: neid toodetakse Saksamaal. „Oleme aastaid otsinud võimalust, kuidas valmistada tervislike tootmismeetoditega maheviljadest smuutisid. Meie selge eelistus on alati olnud kodumaine tooraine ning kodumaine tootmine. Smuuti-projekti puhul on kõik senised ponnistused koduturul liiva jooksnud,” põhjendas OÜ Loodusvägi juhatuse esimees Kristjan Õunamägi. 

“Pidime tõdema, et soovitud kvaliteedi tootmine Eesti turul viiks väga kõrge tooteühiku hinnani, millel omakorda tarbijaskond puuduks,” lisas Õunamägi. “Eelmise aasta lõpus leidsime viimaks koostööpartneri ühe Saksamaa tootja näol, kellel on kiirpastöriseerimist ja külmvillimist võimaldav masinapark ja tootmisteadlikkus olemas.”

Sakslaste pikaajaline kogemus ja uudne tehnoloogia aitab OÜ Loodusväel kvaliteetset mahetoodet pakkuda  võrdlemisi soodsa hinnaga.

Ökosmuuti eristub ettevõtte senistest toodetest sellegi võrra, et sisaldab paljusid eksootilisi vilju, mis Eesti ilmastikutingimustes ei kasva. “Saksa partneri turumaht ja head sidemed mahetarnijatega üle terve maa tagavad ka nende viljade mõistliku hinna-kvaliteedi suhte,” lausus OÜ Loodusvägi juhatuse esimees Kristjan Õunamägi.

Õunamägi sõnul otsivad nad endiselt lahendusi, mis võimaldaksid ettevõtte arengut Eestis Saksamaaga võrreldes samale järjele viia – seda nii tootmistehnoloogias kui ka mahetooraine kättesaadavuses. “Meie soov on endiselt oma toodetes kasutada maksimaalselt kodumaist toorainet. Täna on aga kahjuks mahe puuviljade kättesaadavus Eestis võrdlemisi kesine. Loodame, et tulevikus leidub Eestis aina rohkem ettevõtlikke inimesi, kes mahevilja kasvatuse ette võtavad,” ütles ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960