Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sigulda taimeparaad avas Lätis aiahooaja

1.- 2. mail toimus Lätis Siguldas taimeparaad, kus sel aastal oli rekordarv külastajaid ja osalejad. Kohale oli sõitnud ka sadu Eesti aiandushuvilisi.

Meile tuntud Türi lillelaadast erineb lätlaste üritus eelkõige selle poolest, et laadal on müügil suures enamuses taimne kaup aga ka kohalike tootjate käsitöö. Lisaks on Sigulda taimeparaadile sissepääs tasuta.

Kahe päeva jooksul sai näha:

Lätis kasvatatud taimede näitus-laata, võimalus oli osta Lätis kasvatatud taimi, sest väljas oli kõige parem ja laiem valik;Osaleda haruldaste ja ebatavalise kujuga taimede oksjonil, mida juhtis Läti Botaanikaaia direktor Andrei Svilans;Toimus kodutootjate ja käsitööliste laat, müüdi aiatooteid ja -tehnikat;Taimekasvatajad lõid kauneid väljapanekuid oma toodetest;Lisaks oli piisavalt meelelahutusprogramme igas eas külalistele.

 

12. Läti taimeparaad Siguldas
Autor: Rein Sander
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616