Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luua Metsanduskoolil ülikõrge tase

Eile õhtul lõppesid XIV Euroopa Noorte Meistrivõistlused Metsanduses.  Seitsmeteistkümne riigi osalusel peetud võistlus näitas meie esindaja – Luua Metsanduskooli ülikõrget taset.

Eesti võistkond tuli üldarvestuses teiseks, jäädes alla vaid Saksamaa esindusele. Kolmandaks tõusis Itaalia meeskond.

Lisaks üldarvestuses saavutatud teisele kohale saavutas Eesti meeskond võistluse tehnikalade üldarvestuses esikoha, metsaraja võistluses tuldi kolmandaks.

„Sellist tulemust ei julgenud lootagi, kuigi teadsin, et meie õpilased on selleks võimelised,“ rääkis Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu. Eriti rõõmustas koolijuhti metsarajal saavutatud kolmas koht. „Nii head kohta pole Eesti võistkonnal metsaraja võistluses varem olnudki,“ lisas Zuba-Reinsalu.

Individuaalselt tegi Eesti võistlejatest parima tulemuse Ranet Sildoja, kes oli võistluse tehnikaalade kokkuvõttes kolmas ja täpsussaagimises teine. Markus Mitt saavutas langetamises teise koha. Ranet Sildoja oli tulemust kommenteerides napisõnaline. „Vägev! Kuid oleks võinud ikka parem tulemus olla,“ muigas noormees. Saavutatud tulemus rõõmustas tervet meeskonda väga.

Eestit esindasid sel aastal 21-aastane Raplamaa noormees Ranet Sildoja, 20-aastane samuti Raplamaalt pärit Meelis Rus, 22-aastane Harjumaalt pärit Taavi Soosaar ja 22-aastane Türi valla noormees Markus Mitt.

Meeskonna juht oli Luua Metsanduskooli õpetaja Einar Must ja meeskonna treener samuti Luua Metsanduskooli õpetaja Tõnu Reinsalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616