Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Eesti piimatoodangu rekord

Torma Põllumajandusosaühingu lehm Taali (nr EE 9154186) neljanda laktatsiooni toodang oli 19 370 kg, mis on Eesti lehmade seas läbi aegade suurim laktatsiooni piimatoodang (lehma toodang arvestatuna poegimisest kuni 305. päevani).

Taali isa on Bertil ja emaisa Apollo-ET. Üle 19 000 kg on saavutanud kolm lehma, kellest kaks kuuluvad Torma POÜ-le.

Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS-i koostatud tabelis “Rekordlehmad läbi aegade”  on kümne esimese lehma hulgas neli Torma Põllumajandusosaühingu lehma, neli Tartu Agro AS-i lehma ja kaks lehma Kõljala Põllumajanduslikust OÜ-st.

Vaata kogu tabelit SIIT.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616