Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna asutati Eesti Ühistupank

Täna, 18. juunil 2015 asutati Eesti Ühistupank; asutajateks olid 119 eraisikut ja 34 juriidilist isikut, juhatusse valiti Ülle Mathiesen, Roul Tutt ja Katrin Orav.

Ühistupanga asutajaliikmed kinnitasid asutamiskooolekul panga põhikirja ning valisid panga nõukogu ja juhatuse liikmed. Eesti Ühistupanga nõukogu liikmeteks valiti Mae Hansen, Taavi Aas, Jüri Mõis, Kalev Kreegipuu, Ain Hanschmidt, Jaanus Murakas, Hardi Kampus ja Ahti Kallaste.

Linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aasa sõnul soovib Eesti Ühistupank luua suure liikmeskonnaga kvaliteetse universaalpanga, mis keskendub Eesti inimeste ja ettevõtete teenindamisele. „Eesti Ühistupanga missiooniks on ühistegevusega kaasa aidata kodumaise kapitali kasvule,“ lisas Aas.

Eesti Ühistupanga nõukogu esimehe Mae Hanseni sõnul vajab Eesti pangandusturg muutust ja uusi tulijaid. "Ma usun ühistulisse pangandustegevusse. See baseerub kohalikul kapitalil ja langetab otsuseid kohalikust keskkonnast lähtuvalt. Ühistupanka ei saa väliskapital üle öö üle võtta. Usun, et uuel pangal on edu, sest seda juhivad finantssektoris väga kogenud inimesed," ütles Hansen.

Eesti Ühistupanga asutajate seas olid lisaks Tallinna linnale ettevõtted nagu Mainor, E-Piim Tootmine, Silikaat Grupp, Saidafarm, Fund Ehitus. U.S. Invest ja Seven Oil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960