Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvselja õppe- ja katsemetskond tunnustab Tõnis Laanemäe magistritööd

SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskond otsustas sellel aastal magistritööde kaitsmiskomisjoni ettepanekul premeerida loodusvarade kasutamise ja kaitse õppekava üliõpilase Tõnis Laanemäe magistritööd  „Maarjakase (Betula pendula var.Carelica) kloonitaimede kasv ja fenoloogia“. Magistritööd juhendas dotsent Ivar Sibul.

Magistritöös analüüsiti erinevate kloonitaimede kasvu, arengut ning fenoloogiat, milleks mõõdeti takseertunnuseid, fotosünteesi aktiivsust, lehe anatoomiat ja võrade haabitust. Töö tulemusel selgus, et pärilikkusel on oluline mõju taimede kasvule, aktiivsusele ja morfoloogiale. Magistritöös selgitati välja Eesti kliimasse kõige paremini sobivad maarjakase kloonid.

Lisaks rahalisele preemiale antakse lõpuaktusel  värskele magistrile üle väga väärtusliku puiduga maarjakase istik Järvselja taimlast.

SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskond on juba üle 90 aasta pakkunud metsanduse üliõpilastele võimalust oma teadmisi praktikas kinnitada. Igal aastal koostatakse Järvselja metsadest saadud andmete baasil ka mitmeid lõputöid, millest parimaid Järvselja Õppe- ja Katsemetskond on premeerinud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960