Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin pikendas samuti sanktsioonePutin pikendas samuti sanktsioone

Venemaa vastas Euroopa Liidu esmaspäevasele otsusele pikendada Venemaale kehtestatud sanktsioone ja nii allkirjastas Vladimir Putin otsuse, millega pikendatakse vastusanktsioone alates tänasest aasta võrra, vahendas Reuters.

"Valitsus saatis mulle kirja palvega, et pikendasin meetmeid, mida rakendasime vastusena meie partneritele paljudest riikidest," ütles Venemaa president Vladimir Putin. "Vastavalt sellele kirjale, allkirjastasin täna määruse, millega pikenevad teatud majanduslikud meetmed, selleks et kindlustada Vene Föderatsiooni turvalisus," rääkis Putin ja palus valitsusel ette valmistada ja avaldada vastav määrus nii pea kui võimalik, vahendas RT.

Pärast seda, kui Euroopa Liit pikendas oma sanktsioone kuue kuu võrra, oodati, et Venemaa lükkab oma sanktsioonide kehtivusaega edasi samuti poole aasta võrra ja alustades augustist. Sanktsioonidega keelatakse enamiku toiduainete import Venemaale Ameerika Ühendriikidest, Euroopa Liidust, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Euroopa Liidu piirangud puudutavad Venemaa energia-, finants- ja militaarsektorit ning kehtivad järgmise aasta jaanuarini. EL pikendas aasta võrra ka Krimmi investeerimise piirangut.

Lääs kehtestas sanktsioonid mullu juulis üheks aastaks pärast seda, kui Venemaa annekteeris märtsis Krimmi poolsaare Ukrainas, ja seetõttu, et riik toetab Ukrainas venemeelseid separatiste.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616