Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi 50 000 külastajat käis ühe päevaga Eestimaa taludes

Esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval tehti taludesse ja põllumajandustootmistesse ligi 50 000 külastust.

"Avatud talude päeval sai külastada ettevõtteid alates Eesti suurimast piimatootmisest kuni kodumaise siidrivabrikuni, Eesti parimaid mahetootjaid, mitmeid suuri ja väikesi looma- ja teraviljakasvatajaid, aiandeid, puuvilja- ja marjakasvatajaid, ravim- ja maitsetaimede kasvatajaid, väiketöötlejaid ning turismitalusid," ütles avatud talude projektijuht Karin Volmer põllumajandusministeeriumist.

Mõned faktid:

- Kõige rohkem külastajaid käis Kuusemäe talus Raplamaal ja Luke farmimeiereis - 1500 inimest.- Harjumaa Saidafarmis käis 1100 külalist, kellest umbes 60 inimesel õnnestus näha, kuidas ilmale tuli üks päris uus vasikas.- Tuhandeliste seas oli ka Torni tall, kus enam kui tuhande külastaja seas oli lisaks Eesti inimestele ka külalisi USAst, Norrast, Soomest, Lätist ja Serbiast.- Kella 10ks hommikul oli Konju Mõisa talu hoovis 50 autot. Päeva jooksul käis kohal 937 inimest.- Pärnumaa Jaanihanso siidrivabrikus käis üle 1000 inimese, kes ostsid kaasa Jaanihanso rekordkoguse kodumaist õunasiidrit.- Eesti suurimat piimafarmi kompleksi külastas üle 500 inimese, kes said näha, kuidas käib piimatootmine 2000-pealise karjaga.

Korraldajad tänavad kõiki 147 avatud talude päeval uksed avanud ettevõtet ning külastajaid, kes tegid päeva meeldejäävaks. Osalejate tehtud fotosid palume jagada avatud talude päeva Facebooki lehel.

19. juulil esmakordselt toimunud üle-eestilist avatud talude päeva korraldasid Põllumajandusministeerium ja Maamajanduse Infokeskus koostöös Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Järva Arengu Partnerite ja Lõuna-Järva Koostöökoguga. Avatud talude päeva korraldamist rahastati Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Vaata ka avatud talude päeva fotosid Facebookis. Autor Ardo Kaljuvee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960