Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: ega nimi ei riku meest

Uurisime endiselt põllumajandusministrilt, Ivari Padarilt, kuidas ta suhtub ministeeriumi nimevahetusse ja milliseid tegusid ta ootab Maaeluministeeriumi nime kandvalt asutuselt.

Nime on ennegi muudetud

Padari sõnul on pollumajandust kureeriva ametkonna nime 20. ja 21.sajandi jooksul vahetatud senini 23 korda. „Elatakse ka see 24. kord üle. Lehm lüpsab ikka suust ja kana muneb nokast! Ega mulle isiklikult see, et nimest kaob sona pollumajandus ei meeldi, minu jaoks on selles sonas mingi vägi. Aga ega nime ümber loputu jauramine kah elu edasi ei vii,“ ütles Padar.

„Olen seda meelt, et Lai tn. 39/41 maja ümber koonduks laiemalt maaeluga seotu ehk maa, mets ja vesi. See aitaks paremini elu korraldada. Täna on ikka seda silotornindust ministeeriumide vahel olemas, kus ratsionaalset koordinatsiooni peaks olema rohkem. Siin on kindlasti oluline ka valitsusjuhi tahe suurt plaani näha.“

Ivari Padar oli põllumajandusminister ajavahemikul  25.03.1999 - 28.01.2002 ja teist korda 07.04.2014 - 09.04.2015.

„Olen ise ju Pollumajandusministeeriumis olnud kahel korral minister, aga valdkonnas sees siiski sünnist saati. Minu isa oli ühe tubli majandi peaagronoom ja seetottu on mulle tuttav pollumajanduse käekäik nii Vene ajal kui täna.“

Igas talus vähemalt üks töökoht

Uurisime endiselt ministrilt ka seda, mida ta peab olulisemaks otsuseks-teoks mille tegi, kui oli ise ametis põllumajandusministrina.

„Oma viimase ministriks oleku aja suuremad tegemised olid seotud uue Euroopa Liidu rahastamisperioodi käivitamisega. Olin selle ettevalmistamise sees ka Euroopa Parlamendi liikmena ja saatus seadis niimoodi, et mul tuli seda ka liikmesriigis käivitada. Pean selle sees rõhutamistväärivaks väikepollumajanduse edendamisega seotud meetmeid,“ lausus Padar, kes loodab neist meetmetest olulisi töökohti ehk voimalikult paljude suitsude juurde vähemalt ühte töökohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960