Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimakvoodi ületustasu maksmise ajatasid 115 piimatootjat

Valminud on kõik otsused piimakvoodi ületustasu sissenõudmise ja tasu maksmise ajatamise kohta. Kvoodi ületajaid oli kokku 280 ja korrigeeritud ületustasu summa 2,2 mln eurot.

Ületustasu nõutakse sisse neilt piimatootjatelt, kelle ületustasu summa on suurem kui 100 eurot – neid on 247 ning tasuda tuleb Iga 100 ületatud kilogrammi kohta tuleb maksta 27.83 eurot, kokku nõutakse ületustasusid sisse 2 233 113 eurot.

Ületustasud tuleb maksta enne 1. oktoobrit 2015, kui ei ole taotletud tasumise ajatamist. 17. augustiks oli ületustasu makstud umbes 5000 eurot, ajatamise otsus oli taotluse alusel koostatud 115 piimatootjale summas 2 055 268 eurot. Ka neil tuleb esimene osa ajatatud summast tasuda 1. oktoobriks 2015.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960