Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: poelettidele jõudku kodumaine sealiha

Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padari hinnangul peaksid Eesti poeketid käituma vastutustundlikult ja müüma enam kodumaist sealiha.

„Põllumajandus-Kaubanduskoja vaatlus näitas, et meie suurpoodide lettidel domineerib välismaalt pärit sealiha. Selle taga on kaupmeeste ärilised kaalutlused, mida julgen pidada lühinägelikeks. Kui siinsed poeketid toetaksid raskel ajal Eesti põllumehi, oleks see tarbijate jaoks oluline ja positiivne sõnum,“ märkis Padar.

Padari sõnul on põhjust veelkord üle korrata, et eestimaine sealiha on ohutu ja kvaliteetne. „Seda tasub müüa, osta ja tarbida. Iseäranis tasub seda rõhutada äsja alanud Eesti toidu kuul, kus kodumaine toodang peaks olema rõhutatult aukohal,“ ütles Padar.

Ühtlasi tunnustas Padar valitsust otsuse eest osta 1,8 miljoni euro eest sealihakonserve. „Olukorras, kus Eesti seakasvatus on kriisis, tuleb meie seakasvatajatele maksimaalselt vastu tulla,“ lisas ta.

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616