Dimedium – terve looma nimel

Eesti vanimad veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjad, AS Dimela ja AS Remedium, tegutsevad  selle nädala esmaspäevast, 14. septembrist, ühinenud ettevõttena.

Dimediumi nõukogu esimehe Kadri Kullmani sõnul tegutseb ettevõte Eesti jaoks olulises valdkonnas. “Põllumajandus ei ole ainult põllumehe asi vaid puudutab tegelikult kõiki eestlasi. Põllumajandus on meie riigi rikkuse üks alustalasid ja me tegutseme selle nimel, et meie lapselepsed sööksid värsket, tervislikku kodumaist toitu,” ütles Kullman, kelle sõnul toob Dimedium maailma parimad praktikad Eesti farmidesse, loomakliinikusse ja lemmikloomade puhul koju.

 

Dimediumi tegevjuhi Sivar Irvali sõnul on ühinenud ettevõte tugevam ja suurema turuosaga. “Arvestades tänast olukorda põllumajanduses oli kahe sarnase ettevõtte ühinemine väga loogiline samm. Konkureerimise asemel panime seljad kokku. Sellest ühinemisest võidavad kõik - nii ettevõtted, aga eelkõige meie kliendid. Oleme seadnud sihiks kasvatada oma turuosa kiiremas tempos kui see oleks võimalik olnud eraldi jätkates,” selgitab Irval ühinemise kasulikkust.

Ühinemistaotluse andsid ettevõtted konkurentsiametisse juunis, mil sõlmiti omavaheline liitumislepe. Kahe ettevõtte ühinemise taga oli soov olla konkurentsitihedal turul löögivõimelisem. “Peame konkureerima suurte rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete ja kohaliku ravimikontserniga olukorras, kus veterinaarturg on viimase kahe aastaga 1,5 miljoni euro võrra paisunud. Et kasvust ei saaks osa vaid suured ettvõtted, otsustasime jõud ühendada,” rääkis Kullman.

Ettevõtte jääb seniste omanike pereettevõtteks, mille tegevjuhtimist jätkavad samad inimesed ning tegutsetakse jätkuvalt samades valdkondades. Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete alal tegutsenud üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit.

 

 

 

 

 

 

 

Dimedium on loomakasvatus-, veterinaaria-, taimekasvatus-, kalakasvatus- ning lemmikloomatoodete hulgimüüja. Ettevõte tegutseb deviisi “Terve looma nimel” all.

 

 

 

 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised