Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kullman: Inimestest parema mina välja toomine on üks mu kirgedest

Teemaveebi sekretär.ee juht Tiive Murdoja otsis vastuseid küsimustele, mis on ikkagi see miski, mis paneb ettevõtte töötajate silmad eriliselt särama ja aitab hoida "meie tunnet".

Järgneb intervjuu Kadri Kullmaniga:

Milline on olnud nii Sinu kui ettevõtte töötajate roll, et hommikul tullakse tööle ja õhtul lahkutakse töölt hea tundega? Õnn pidigi ju olema see, kui inimene hommikul heal meelel tööle ja õhtul heal meelel koju läheb. Õnn aga pole eesmärk vaid eluviis. See on prioriteetide, iseloomude, isiksuste ja ettevõtte kultuuri küpsuse küsimus.

Kas pere- ja töötajasõbralikuks ettevõtteks kujunemine on olnud teadlik valik või on see tulnud aastate jooksul loomulikult? See on tulnud vägagi loomulikult, ma isegi ei teadnud esimestel kordadel, et minu kolleegid osaleda otsustasid.

Kuidas Sa suhtud sellesse, kui ettevõtte juht on töönarkomaan ja ootab, et töötajad oleksid ettevõttele pühendunud 24 h päevas? Pühendunud inimestega on huvitav koos töötada. Iga inimene pühendub millelegi, osad tööle, osad hobidele ja osad inimesed suudavad kõike, mida teevad, pühendumisega teha. 24 h ühe asjaga (s.h. töötamine) väsitab „pühendumislihase“ ja see pole jätkusuutlik.

Kuidas Sa iseloomustaksid positiivset tööõhkkonda, mis seal peab kindlasti olema? Kindlasti naeru. Rõõmsal meelel tegutsedes on tulemus kordades parem kui pinges ja veel hullem hirmus tegutsemine.Asju juhitakse, inimesi innustatakse.

Mis Sa soovitad neile, kes töötavad ettevõttes, kus tööõhkkond ei ole kõige positiivsem aga nad tahaksid selle osas oma panuse anda ja midagi muuta? Alusta tänamisega, lihtsa aitäh ütlemisega. Tundub lihtne, aga on ülimalt efektiivne. Naerata, siiralt, see on väga võimas õhkkonna muutja. Mõtle, kas sa ise suhtlemisel annad kolleegile energiat. Mõtle, kas Sa ennast liialt üle ei tähtsusta.

Loe täispikka intervjuud Äripäeva teemaveebist sekretär.ee

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616