Autor: Alyona Stadnik • 16. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadarbiku Köögivili: meie ei stressa

Kadarbiku Köögivilja juhatuse liige Veiko Pak ütles, et neid kui odava toidu tootjat majanduskasvu aeglustumine ei mõjuta.

Rahandusministeeriumi prognoosi järgi kasvab Eesti majandus tänavu 1,7 protsenti ja 2016. aastal 2,6 protsenti. Majanduskasvu vedaja on praegu tarbimine, kuid selle panus järgnevatel aastatel väheneb ning ekspordi panus suureneb.

„Kapsaid-kartuleid, mida meie kasvatame ja müüme, võib lugeda odavaks toiduks - seda tarbimist majanduskasvu langus ei mõjuta. Pigem on vastupidi, kui majandusel läheb hästi, siis inimesed ostavad kallimat toitu, aga kui häda käes, siis hoitakse söögipoole pealt kokku ja süüakse säästlikumalt,“ kommenteeris Pak. „Täna me ei ole väga stressis, sest kliendid on olemas.“

Paki sõnul seab nende ettevõte palgaeesmärke vastavalt turule. „Oluline on, et meil oleks töökohad mehitatud, need, mis on meile vajalikud,“ selgitas Pak. „Peame olema konkurentsis, et neid inimesi endale saada.“

Paki sõnul üritavad nemad, nagu iga ettevõte, panustada efektiivsusse. „Oleme sel aastal suurelt investeerinud ja lähiperioodil ei ole plaanis investeerida,“ sõnas Pak.

Kadarbiku Köögivili investeeris üle miljoni euro hoiustamistingimuste parandamiseks, renoveerides tootmishooneid.

Paki sõnul on nad igasuguseid aegu näinud. „Peaasi, et suuremaid probleeme ei teki kui see majanduslik. Vaadates rahutut maailma, siis muu kõigega saab hakkama,“ oli Pak positiivne. "Inimesed kohanevad."

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616