Autor: Eliisa Matsalu • 29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius: Aafrikas saab rikkaks

Igaüks, kel vähegi nutti, võiks Aafrikasse investeerimisega paraja varanduse kokku koguda, ütles Trigon Capitali tegevjuht Joakim Helenius.

Trigon Capitali tegevjuht ja nõukogu esimees Joakim Helenius rääkis riskikapitalifoorumil Aafrika turu üüratust potentsiaalist. Peale selle, et tegu on maailma kõige kiiremini areneva piirkonnaga, on Heleniuse sõnul Aafrika trumbiks odavus. „Korraliku äri püsti panemine läheb seal maksma sama palju kui Eestis ja oluliselt vähem kui lääneriikides,“ rääkis ta. Ta täpsustas, et kui Aafrikasse investeerida sama suur summa kui Eestis – näiteks viis miljonit eurot, siis läbilöömise korral võib sellega paari aasta pärast Eestis teenida paarkümmend miljonit, Aafrikas aga miljardeid.

Seda sellepärast, et Aafrika riikides kasvab jõudsalt rahvastik ja suureneb linnastumine. „Praegune miljonilinn on aastaks 2050 Aafrikas viie miljoni linn,“ ütles Helenius. „Kujutage ette, et 35 aasta pärast on Tallinn viis korda suurem. Kujutage ette, milliseid võimalusi oleks siin äri teha ja selles ka edukas olla, sest piirkond kasvaks nii jõuliselt,“ rääkis ta seminaril.

Helenius lisas, et Aafrika kiire arenguga on võimalik varandus kokku koguda igaühel, kel vähegi nutti.

Trigon Capital on investeerinud Mosambiigi põllumajandusettevõttesse Mocotex, mis tegeleb puuvilja kasvatuse, transpordi ja müügiga. Mocotexil on põllumaad üle 18 000 hektari, mis teeb sellest Mosambiigi suurima põllumajandusfirma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960