3. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahjumis Trigon Agri keskendub Ukrainale

Joakim Heleniuse osalusega Trigon Agri keskendub Ukrainale.
Foto: Raul Mee
Joakim Heleniuse osalusega toidutootja Trigon Agri avaldas möödunud aasta majandustulemused ja teatas plaanist emiteerida võlakirju.

Trigon Agri puhaskahjum oli 2015. aastal 53 miljonit eurot (2014. aastal 13,3 miljonit). Kahjumi suurenemise taga on Venemaa varade ümberhindamine seoses müügiga ning valuutakahjum.

Neljanda kvartali kahjumiks kujunes 18,8 miljonit eurot (2014. aastal 10,8 miljonit). Jätkuvate tegevusvaldkondade arvestuses oli ettevõtte aastakahjum 3,7 miljonit (2014: 1,4 miljonit) ja neljanda kvartali kahjum 1,3 miljonit eurot (2014: 1,4 miljonit).Ettevõtte käive jätkuvatest tegevusvaldkondadest oli möödunud aastal 41,8 miljonit eurot (2014. aastal 66,9 miljonit). Käibelanguse põhjustasid suuresti Eesti piimaäri müümine ning madalad piima kokkuostuhinnad, samuti nimetab ettevõte ühe põhjusena Ukraina üksuses käideldud teraviljakoguse vähenemist. Neljanda kvartali käive oli jätkuvates tegevusvaldkondades 6,9 miljonit eurot (2014. a 11,7 miljonit).Jätkuvate tegevusvaldkondade EBITDA ehk kulumieelse kasumi näitaja oli neljandas kvartalis 2,5 miljonit eurot (2014: 2,9 miljonit). Kogu aasta EBITDA moodustas 10 miljonit eurot (2014: 16,7 miljonit).Trigon Agri kirjutab aruandes, et jätkatakse teisejärguliste varade müügiga ja keskendutakse püsivalt kasumlikule Ukraina üksusele. Viidates väliskeskkonna probleemidele ja Ukraina rangemale kapitalikontrollile, teatab ettevõte vajadusest kaasata võlakirjaemissiooni teel täiendavat kapitali. Otsuse peab kinnitama aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mis toimub 4. märtsil.

Autor: Olavi Teppan, Äripäev AS

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960