Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Detsembrist läheb PRIA-l töösse uus volituste ja esindusõiguste süsteem

Mugavamaks esindusõiguste haldamiseks on PRIA arendanud välja uue volituste süsteemi, kus kõik kliendi esindusõigused on keskselt nähtavad ning kliendil ei ole iga tegevuse jaoks enam vaja eraldi volitust anda.

PRIA toetustega seoses esineb tihti olukordi, kus kliendid soovivad lubada oma taotlusega seoses tegevusi teha kellelgi teisel – olgu selleks ettevõtte juhatusse mittekuuluv töötaja, taotluse koostamisel abistav konsulent või eraisikute puhul hoopis teine pereliige.  Seni tuli kliendil selleks esitada koos iga taotlusega uuesti ka volikiri.

Rakendub esmalt tulemuslikkuse parandamise toetuse taotlejatele

PRIA soovib uue volituste lahenduse kasutusele võtta juba detsembrikuus avaneva meetme „Põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetus“ kolmandas taotlusvoorus.

14.-18. detsembrini toimuv taotlusvoor on esimene suurele sihtgrupile suunatud toetusmeede, mis avatakse ainult PRIA uues iseteeninduskeskkonnas ehk uues e-PRIAs. Paberil selle meetme määrus taotluseid esitada ei võimalda. Taotlust esitada sooviv äriühing peab olema ennast eelnevalt registreerinud PRIA kliendiks ning taotluse esitajal peab olema kliendi esindusõigus. Automaatselt saavad esindusõiguse kõik PRIA kliendiks registreerunud äriühingu juhatuse liikmed, kelle kohta ei ole Äriregistrisse märgitud erisust. Kui ettevõte/taotleja soovib, et taotlust saaks esitada keegi teine, tuleb selleks esitada volikiri.

Järgmisel aasta esimeses pooles avaneb uue volituste süsteemi avalik e-teenus, mis võimaldab klientidel volikirja esitada uues iseteeninduskeskkonnas ja ise näha andmeid oma esindusõiguste/volituste kohta. Detsembrikuise taotlusvooru jaoks vajalikud volikirjad tuleb aga veel esitada digitaalselt allkirjastatult e-posti teel või paberkujul. Seetõttu palub PRIA kõigil taotlusvoorus osaleda soovijatel kindlasti mõelda vajalikele volitustele juba enne 14. detsembrit! Tõrgete vältimiseks palume mitte jätta kliendiks registreerumist ja volituste andmist viimastele taotlusvooru päevadele, kuna need vajavad süsteemis jõustumiseks PRIA poolseid tegevusi!

Volituste andmise vorm PRIA kodulehel

Kõige lihtsam on detsembrikuiseks taotlusvooruks volitust anda nii, et täidate PRIA väljatöötatud volikirja vormi „Volikiri asjaajamiseks Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametiga“ ja osaliste, näiteks ainult selle vooru jaoks vajalike volituste andmise soovi korral ka selle vormi lisa.

Täielikud ehk piiranguteta volitused annavad õiguse kliendi esindamiseks kõikides PRIA-ga seotud toimingutes. Osalised ehk piirangutega volitused annavad õiguse esindada klienti ainult volikirja vormi lisal märgitud volitusgruppide või nende alamgruppide ulatuses. Volitusega antakse õigus esindada klienti nii elektrooniliste- ja paberdokumentide kui ka vahetu suhtluse osas vastavalt volitusel määratud ulatusele.

Volikirja vorm asub PRIA kodulehel aadressil  www.pria.ee/et/Registrid/Volitamine.

allikas: www.pria.ee

 

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960