Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nüüd saab rasketehnikat turvaliselt osta ka välisriigist

Kasutatud rasketehnika ja seadmete müügikeskkond Mascus käivitas koostöös liisingupartneriga Fusion Varahaldus täisteenuse, mille abil saavad põllumajanduse, veonduse, ehituse ja teiste valdkondade ettevõtjad osta kasutatud rasketehnikat mugavalt ja turvaliselt ka välismaalt – kogu suhtluse erinevate osapooltega, vara seisukorra kontrolli, transpordi Eestisse ning arvelevõtmise teostab teenusepakkuja, välistades niimoodi ohu tehinguga petta saada.

Mascuse Eesti piirkonnajuht Annika Amenberg rääkis, et Eesti ettevõtjad on järjest enam huvitatud välismaal müüdavast rasketehnikast ja selle soetamisest, kuid seni pole teenus olnud veel kõigile kättesaadav. “Põhjamaades müügis olevad põllutöömasinad on üldjuhul väga hea varustusega ning korrektselt hooldatud – täpselt seda meie ettevõtjad soovivadki. Välisriiki kohale sõitmine tähendab aga suurt ajakulu ning masin ise ei pruugi ootustele vastata,” nentis ta ning lisas, et rasketehnika täisteenus muudab vara ostmise kiiremaks ning turvalisemaks.

Mascus on üle 300 000 aktiivse müügikuulutusega rahvusvaheline rasketehnika müügikeskkond, kuid transporditeenust pakutakse eelkõige Euroopa Liidu liikmesriikides müüdavale rasketehnikale. “Väljaspoolt Euroopa Liitu pole üldjuhul kasulik masinat Eestisse tuua, sest transpordikulud on liialt kõrged, kuid kui klient leiab, et just teiselt mandrilt saab ta kõige sobilikuma masina, püüame võimalusel alati lahenduse leida, kaasates protsessi koostööpartnereid ja vajalikku oskusteavet,” märkis Fusion Varahalduse juhatuse esimees Hendrik Roosna.

Täisteenuse pakkumise saab klient loetud päevadega ning protsess ise on Fusioni esindaja sõnul lihtne – huvipakkuva kuulutuse juures on võimalik esitada Mascus täisteenuse taotlus, milles saab ära märkida soovitud teenused ning küsida pakkumist vara finantseerimiseks.

“Fusion aitab rasketehnika tellijal teostada ostueelset kontrolli välismaal, koostada hindamisakti ning korraldada rasketehnika transporti Eestisse. Lisaks aitame masina võtta Eestis arvele ning paigaldame vajadusel lisaseadmeid, mis on tellijale olulised. Iseäranis oluline on klientide jaoks rasketehnika liisingualane nõustamine ja pakkumine ostu finantseerimiseks, sest rasketehnika soetamine on ettevõtetele suhteliselt suur investeering,” kirjeldas Roosna.

Annika Amenberg lisas, et täisteenuse kasutamine on kliendile mugav, sest ta ei pea suhtlema välismaa müüjaga, kes reeglina ei vasta eesti keeles ning korraldama transporti. “Mascuse täisteenus on kliendi jaoks mugav ja turvaline viis sooritada ost, kuna teenuse osutaja teeb muuhulgas ära vara müüja taustakontrolli ning veendub, kas soovitud rasketehnika vastab kuulutuses kirjeldatule,” täpsustas ta.

Mascus täisteenust osutab liisingupartner Fusion Varahalduse AS koos ValueExpert OÜ-ga ning teenus on tänasest kõigile huvilistele kättesaadav.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960