Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAASi saagiandur sai esimesena AEF-ilt ISOBUSe sertifikaadi

CLAASi optiline saagiandur Isaria on turul esimene ISOBUSe süsteemiga ühilduv võrguandur ja see on nüüd saanud AEF ISOBUSega ühildumise kohta nüüd ka ametliku sertifikaadi.

Tarbijale annab AEF-i sertifikaat teadmise, et tegemist on usaldusväärse ja töökindla lahendusega, mis ühildub traktorite, tööriistade ning terminalidega. Tehnilisest vaatenurgast tähendab see, et teisi, juba turul olevaid ISOBUSe terminale saab kasutada saagianduri juhtimiseks.

Moodsa põllutehnika võimalused olenevad tänapäeval sellest, kui hästi eri komponendid –näiteks traktorid, terminalid ja tööriistad – omavahel ühilduvad. Komponentidevahelist kommunikatsiooni korraldavad ISOBUSe standardi järgi kujundatud kasutajaliidesed. ISOBUSe ühilduvuskatse ja AEF-i sertifikaat pakuvad kasutajale ning tootjale täpset infot, millised komponendid omavahel ühilduvad.

AEF on määranud kindlaks ISOBUSe need funktsioonid, mis on sertifitseerimise aluseks. CLAASi saagiandur on sertifitseeritud ISOBUS UT 1.0 funktsiooniklassi ja on seega AEF-i ISOBUSe andmebaasi nimekirjas. Põllumehed ja töövõtjad, kes soovivad investeerida uude tehnoloogiasse, pääsevad sellele andmebaasile ligi, et kontrollida enda praeguse ja kavandatava tehnoloogia ISOBUSega ühilduvust.

CLAASi saagiandur Isaria

Uus CLAASi saagiandur Isaria arvutab võrgu kaudu välja maatükipõhise põlluvilja optimaalse lämmastikukasutuse. Seadet saab rakendada mistahes põllukultuuri puhul, selle töö ei olene päevavalgusest ja Isaria ühildub iga tootmismeetodiga. Seade eeldab vaid üht toimingut, et teha sõidu ajal automaatseid mõõtmisi, arvutusi ja muutusi. Seega arvutatakse optimaalne väetisekogus ja selle rakendamise määr välja peaaegu korraga.

Isaria saagiandur on optiline andur, millel on kaks anduripead. Need on paigutatud paremale ja vasakule poole tugiraami, mis on monteeritud traktori esiühendusele kindlal kõrgusel vilja kohal. Süsteem sisaldab aktiivvalgustust (leed), tänu sellele saab Isaria saagiandurit kasutada nii päeval kui ka öösel. Mõõtesagedus sobitub automaatselt keskkonnaoludega, näiteks ümbritseva valguse tugevusega.

Vaata kuidas seda kasutada ja millised on uued võimalused Konekesko Eesti veebist.

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960