Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa piimatööstus hakkab mahepiimast juustu tegema

Saaremaa piimatööstus toob kevadeks esmakordselt müügile juustu, milleks on 48% rasvasisaldusega Gouda-tüüpi mahejuust. Ühtlasi hakkab ettevõte Euroopa turule tootma mahedat toorjuustu, vahendab Saarte Hääl.

AS-i Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimees Ülo Kivine ütles, et esimene mahejuustupartii valmis eelmise aasta viimastel päevadel ning arvestades nõudlust, sõlmis piimatööstus esimese kokkuleppe maheda toorjuustu müügiks Euroopasse.

Ühes sellega on ette valmistamisel ka esimene partii mahejuustu Eesti turule, mis peaks poelettidele jõudma kevadel. Kuivõrd nii Saaremaal kui ka Hiiumaal on mahepiima tootjaid, tekkis piimatööstusel Kivise sõnul mõte seda valdkonda enam koondada ning juba möödunud aasta lõpul sai Saaremaa piimatööstus esimese suurema töötlejana Eestis mahetöötleja tunnustuse.

Lümanda kandis tegutsev mahepiimatootja, Vatsliku talu peremees Ahto Väli tunneb mahepiima väärtustamise üle heameelt. “See on ju just see osa, mis siiamaani puudu on olnud, see on suur rõõm, kui asi niimoodi minema hakkab,” lausus Väli, kelle 40-pealine mahepiimakari annab ööpäevas ligemale tonni piima. Kui seni on Vatsliku talu piim sarnaselt teiste mahetootjate toodanguga läinud juba piimavarumise autos segamini tavatoodanguga, siis edaspidi hakkab Vatsliku talu keskkonnasõbralikkus kajastuma ka poelettidel.

Kuigi mahejuustu tarbijaskond on nii Euroopas kui ka Eestis olemas, ei tule pakutavad kogused Ülo Kivise sõnul suured.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960