Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lembit Paal: mul on jonn tõestada, et maal elavad ka normaalsed inimesed

Elu maal on nii kiire, et "Aktuaalset kaamerat" saab Jõgevamaal Pajusis värske Valgetähe IV klassi teenetemärgi saaja Lembit Paal vastu võtta alles tööpäeva lõpus.

Tema tunnustus tuleb ühest küljest selle eest, et ta peab jätkuvalt tuhande lehmaga lüpsikarja ja paarisajapealist veisekarja, aga teisalt hoopis teistsuguse elu edendamise eest.

Võib-olla kõige suurem jälg selles nende tegemiste jälg on nende mõisahoonete korrastamine. Näiteks kasvõi see sama viljakuivati, mis sai korda tehtud või siis külamaja või see restaureerimistöökoda. Paal on kõva vanavarakojuga ja mängib muu hulgas lõõtsa, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Sellistel rasketel hetkedel kui see põhitegevus ehk see põllupidamine tundub siin riigis ilmvõimatu olevat, siis ongi hea võimalus nende argiste murede juurest põgeneda selle ühiskondliku tegevuse juurde," räägib põllumees ja kohaliku elu edendaja ise.

Presidendi tunnustus on taas tema jaoks märk, et küllap ta ajab õiget asja. "Selline eestlaslik jonn tõestada endale ja kogu maailmale, et maal elavad ka normaalsed inimesed," tõdeb Paal.

TAUST

Iseseisvuspäeva eel saavad Valgetähe teenetemärgi põllumajandusettevõtja ja edumeelse osaühingu Raikküla Farmer juht Tõnu Rahula ning piimatootmise ja lihaveisekasvatusega tegeleva Pajusi ABF AS juhataja Lembit Paal, kes mõlemad panustavad ka kohaliku elu edendamisse.

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960