Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIKi keskkonnaprogrammi esitati rekordarv taotlusi

KIKi keskkonnaprogrammi esitati rekordarv taotlusi
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
KIKi keskkonnaprogrammi aasta esimesse taotlusvooru laekus 1170 taotlust kogusummas 60,04 miljonit eurot. Nii taotluste arvu kui ka taotluste summa poolest on tegemist viimaste aastate rekordiga.

Kõige enam esitati projekte keskkonnateadlikkuse valdkonnast - 671 taotlust summas 4,4 miljonit eurot, millest lihtsustatud korras menetletavaid taotlusi on 509 summas 2,1 miljonit. Suurimaid toetussummasid soovitakse veemajandusest: valdkonda esitati 101 taotlust kogusummas 25,8 miljonit eurot.

Maakonniti laekus enim taotlusi Harjumaalt ja Tartumaalt, vastavalt 184 ja 183 taotlust summades 8,5 miljonit ja 6,9 miljonit eurot.Projektide rahastamisotsused tehakse juunis. Enne seda kontrollib KIK esmalt taotluste vastavust finantseerimise korrale ja toetuste andmist reguleeriva keskkonnaministri määrusele. Seejärel edastatakse nõuetele vastavad taotlused Keskkonnaministeeriumile, kus toimub nende sisuline hindamine. Lõpliku otsuse projektide rahastamise osas langetab KIKi nõukogu.Eelmisel, 2015. aastal rahastas KIK keskkonnaprogrammi kahes taotlusvoorus kokku 944 projekti 45,8 miljoni euroga.Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte kümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhukaitse, merekeskkond ja keskkonnateadlikkus.SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kuueteistkümne aastaga on riik KIKi kaudu toetanud ligi 19 tuhandet keskkonnaprojekti.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960