Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidukonkursi hindamiskomisjon valib täna Eesti Parima Toiduaine võitja

Toidukonkursi hindamiskomisjon valib täna Eesti Parima Toiduaine võitja
Foto: Toiduliit
Täna Tallinna Teeninduskoolis toimuval Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamisel selgitatakse välja, milline toode pälvib tänavuse konkursi peaauhinna – Eesti Parim Toiduaine 2016 tiitli.

Võitja kuulutatakse välja 22. aprillil toimuval Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil..

Parim Toiduaine 2016 tiitli võidab üks kaheteistkümnest toodetest, millele omistati märtsi keskel oma toidukategooria parima toote hõbemärk.Kuldmärgile pürgivad Valio Atleet Cheddar juust,  Farmi hapendatud täispiim, Rannarootsi Grillkoot, Talleggi Rukkipaneeringus grillsteigid, Läätsa Kalatööstuse vinnutatud Saaremaa kilud, Saarioinen Eesti Mamma Lotte lemmikampsude Hommehommikupuder, Felixi Lõhemajonees suitsulõhega, Põltsamaa Sügisesalat, Eesti Leivatööstuse Rukkiräägu rukkileib, Balbiino Mango smuutike, Mattias Café Gustavi Kuninglik astelpaju toorjuusturull ja Salvesti Põnn ökoloogiline neljaviljapudrule banaani ja mustikaga.Lisaks hinnatakse täna ka mittealkohoolsete ja alkohoolsete jookide kategoorias võistlevaid tooteid, mille parimad pärjatakse samuti oma kategooria kuldmärgiga Tänasel hindamisel kogunevad parimaid toiduaineid hindama ka meediažürii ning Eesti edukate ettevõtete juhtidest koosnev erižürii, kelle lemmik pärjatakse tiitliga Tippjuhtide Lemmik 2016.Tippjuhtide žürii koosseisu kuuluvad viis erinevates sektorites tegutsevat eksperti – bussifirma Sebe omanik Hugo Osula, rõivakaubandusettevõtte Baltika brändingu ja jaekontseptsioonide arendusdirektor Maire Milder, sisustusettevõtte Standard juhatuse liige Enn Veskimägi, desinfektsiooni-, puhastusvahendeid ja kosmeetikat tootva ettevõtte Chemi-Pharm juht ja omanik Ruth Oltjer ning Audi Eesti juht Peeter Raudsepp.Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul ei ole head juhid silmapaistvad mitte ainult oma oskuse poolest juhtida suuremaid või väiksemaid organisatsioone ja nende meeskondi, aga ka seetõttu, et nad tunnevad ära idee, mille elluviimine tagab edu.„Tänavuse erižürii liikmed annavad oma hinnangu toidutoodetele kui äriideedele – millise toote hea maitse, põnev kontseptsioon, käepärane pakend, tervislikkus ja muud näitajad on nende hinnangul piisavalt kõrged, et lüüa läbi nii koduturul kui ka eksporditurgudel,“ selgitas Potisepp.Lisainfot Eesti Parima Toiduaine konkursi kohta leiad aadressil www.toiduliit.ee/parim

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960