Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agroforum Mare Balticum 2016

Agroforum Mare Balticum 2016
Foto: EMÜ
Vahetult enne Maamessi toimub Tartus Eesti Maaülikoolis Agroforum Mare Balticum, mis leiab aset juba neljandat korda. Tegu on rahvusvahelise konverentsiga, kus sel aastal on kohal 18 riigi delegatsioonid nii lähinaabrite kui ka kaugemate naabrite seast.

Näiteks olid esindatud lisaks Balti- ja Skandinaaviamaadele ka Hiina, Itaalia, Saksamaa, Suurbritannia, USA ning Venemaa.

Konverentsi eesmärk on tuua kokku nii läänemeremaad kui ka idapartnerlusriigid, et ühiselt arutleda põllumajandussektori kitsaskohtade üle nii poliitikute, ettevõtjate kui ka teadusasutuste vaatevinklist. Sel aastal on fookuses keskkonnanutikas põllumajandus (Environmentally Smart Agriculture). Täpsemalt on arutluse all kuidas üha karmistuvate keskkonnanõuete tingimustes tagada põllumajandustegevuse efektiivsus, jätkusuutlikkus ja kasumlikkus.Kui konverentsi avakõneleja, maaeluminister Urmas Kruuse rõhutas pigem maaelule, selle ressurssidele ja jätkusuutlikusele ning õigele majandamisele, siis Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen keskendus koostööle erinevate sektorite ning tasemete vahel. Sama probleemi tõstatas ka  Raimund Jehle, FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) esindaja, kes tõi välja ka selle, et väga paljudel puudub arusaam põllumajanduse rollist toidu tootmisel. Lisaks eelnimetatuile esinesid konverentsi avapäeval ka teiste riikide, sh Valgevene, Moldova ning Ungari, Euroopa Komisjoni esindajad, CBSS (the Council of the Baltic States) sekretariaadi peadirektor. Pärastlõunal jätkus päev kolmestöögrupis, kus arutleti erinevate nutika põllumajanduse teemade üle.Eesti Maaülikooli rektor, Mait Klaassen loodab, et see konverents julgustab mõtlema selle üle, kui tähtsat rolli põllumajandus meie kõigi eludes mängib ning seda just mitte ainult toidu tootmise, vaid bioloogilise mitmekesisuse ning maaelu edendajatena.Diana Salfpõllumajandus.ee kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960