Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. mai 2016

Põllumajandusametil valmis kaardikiht viljakasvatajatele

Põllumajandusametil valmis kaardikiht viljakasvatajatele
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

Põllumajandusametil valmis tuulekaeraga saastunud alade kaardikiht, mis on abiks maakasutajale tootmisotsuste tegemisel.

Tuulekaer on raskesti tõrjutav umbrohi, mis levib kiiresti ning võib põhjustada olulist majanduslikku kahju teravilja seemnekasvatuses ja tarbeviljapõldudel.. Kaardikihil on näha alad, millest maakasutajad on Põllumajandusametit teavitanud. Kihi valik aktiveerub, kui kaarti suurendada. Lisainfo Põllumajandusameti kodulehelt www.pma.agri.ee tuulekaera valdkonna alt. 

Tuulekaera andmekogu andmetel on Eestis tuulekaeraga saastunud pind 240 000 ha, mis on 38,7% põllukultuuride kasvupinnast.Kaardikiht asub Põllumajanduduse Registrite ja Informatsiooni Ameti põllumassiivi veebikaardil https://kls.pria.ee/kaart/

Maakasutajad saavad teavitada tuulekaeraga saastunud põldudest [email protected]

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150