Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Tänavune Türi lillelaat üllatas suure taimevalikuga

Tänavune Türi lillelaat üllatas suure taimevalikuga
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud nädalavahetusel toimus Türil traditsiooniline lillelaat. Järjekorras 39da laada peakorraldajaks oli Türi Aianduse ja Mesinduse Selts.

Laat üllatas suure taimevalikuga. Ostjaid ja kauplejaid oli nii Eestist, Soomest, Lätist, Leedust aga ka Rootsist ja Norrast. Nii, et aastatega on kevadine suursündmus muutunud järjest rahvusvahelisemaks. Kauplejaid oli kohal pea 800.

Eelkõige oldi laadale tuldud ostma taimi. Nii ilupuude kui viljapuude valik oli suur. Pakuti palju püsikuid.Erinevad kapsataimed oli laadalt võimalik saada 20 eurosendiga. Maasikataimed sai soetada 60-70 eurosendiga. Tomatitaim oli tänavu soodsam kui mullu, nüüd sai taime 1 euro eest, eelmisel aastal 1.20 eest. Paprika ja tšillipipra taim oli müügil 1,5 euroga. Tulbisibul maksis 1, peenem sort aga juba 2 eurot. Samuti sai 1 euro eest lilleamplisse petuuniataime.

 

Türi lillelaat
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960