Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemaa kalanduspiirkonda investeeritakse 2,2 miljonit eurot

Läänemaa kalanduspiirkonda investeeritakse 2,2 miljonit eurot
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Läänemaa kalanduspiirkonda investeeritakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahendusel järgmise viie aasta jooksul 2,2 miljonit eurot. Suurima tähelepanu on all on investeeringud kalandustoodete töötlemisse ja turustamisse.

„Tahame saavutada investeeringute toel olukorra, kus võimalikult suur osa püütud kala väärtusest jääb kalurile. See tähendab investeeringuid töötlemisse, et kalur ei müüks oma toodangut lihtsalt toormeks,“ ütles MTÜ Läänemaa Rannakalanduse Seltsi tegevjuht Margus Medell eile Haapsalus toimunud kalandustoetuste infopäeval.

Medell rääkis, et teiseks rannakalurite murekohaks on püügi hooajalisus. „Püügiperiood on vaid viis-kuus kuud aastas. Seepärast investeerime ka tegevustesse, mis aitavad rannakaluritel oma tegevusalasid mitmekesistada ja leida aastaringset teenistust,“ selgitas Medell. Kokku kavandatakse EMKF 2014-2020 rakenduskava 129,6 miljoni suurusest eelarvest rannapiirkondade arendamiseks 27,7 miljonit eurot. Läänemaa kalanduspiirkonna strateegia järgi investeeritakse 2,2 miljonist eurost 30% kalasadamate ja lossimiskohtade uuendamisse, 30% kalandustoodete töötlemisse ja otseturustamisse, 27% rannakalurite tegevuste mitmekesistamisse, 3% kudealade taastamisse ja 10% kalandustraditsioonide edendamisse.  EMKF 2014-2020 rannapiirkondadele suunatud vahendid jagatakse kohalike tegevusgruppide koostatud kalanduspiirkonna arengu strateegiate alusel. Eestis on kokku kaheksa kalanduspiirkonda.Maaeluministeerium korraldab 25. maist  7. juunini Eesti kaheksas kalanduspiirkonnas infopäevad, kus tutvustatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi Eesti rakenduskava rannapiirkondadesse ning kalandussektorisse suunatavaid toetusi.Infopäevad toimuvad:

26. mai – Kuressaare Kultuurikeskus (Tallinna tn 6, Kuressaare)31. mai – Hotell Strand (A. H. Tammsaare pst 35, Pärnu)1. juuni – Oiu sadam (Võrtsjärve piirkond, Oiu küla, Kolga-Jaani vald)2. juuni – Mustvee kultuurikeskus (Tartu mnt 12, Mustvee)3. juuni – Hotell Wesenbergh (Tallinna 25, Rakvere, Virumaa)6. juuni – Kärdla kultuurikeskus (Rookopli tn 18, Kärdla)7. juuni – Nelijärve Puhkekeskus (Nelijärve 4, Aegviidu vald, Harjumaa)

.Infopäeval osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida http://goo.gl/2cKrxi

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960