Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus euromünt kujutab lehma

Foto: Läti pank
Läti pank laseb välja kaheeurosed meenemündid, millel on kujutatud lehma, täpsemalt kohalikku punakaspruuni lehmatõugu. Lehmaga münt on igati kehtiv maksevahend eurotsoonis.

Münt vermitakse Leedu rahapajas Lietuvos monetu kalykla ja seda saab endale soetada alates 19. juulist Läti panga Riia ja Liepaja kontoritest, teatas Läti pank.

Läti maaelu sümboli lehma kujutisega mündi kunstnikeks on Gunārs Lūsis ja Jānis Strupulis. Lehmamündi tiraaž on miljon tükki. 10 000 münti tulevad käibele suveniirpakendis hinnaga 7,30. Samuti tuleb müügile 5000 kaheksa mündiga komplekti, mille hind on 25 eurot.Iga euromaa võib aastas emiteerida kaks erikujundusega kaheeurost münti. Lätis on kavas veel ka teise meenemündi Vizeme vermimine, see on  esimene omataoline Läti riigi juubeliks kavandatud sarjast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960