Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salaja püütud lestakala läheb Väike-Maarja ahju

Salaja püütud lestakala läheb Väike-Maarja ahju
Foto: internet
Eelmisel nädalal avastati Saaremaal 100 kg ebaseaduslikult püütud lesta, mis aga säilitustingimuste puudumise tõttu tuleb utiliseerida.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo keskkonnakaitse juhtivinspektor büroo juhataja ülesannetes Anneli Vahter ütles Saarte Häälele, et kolmapäeval tabasid keskkonnakaitseinspektorid tõepoolest Tagalahes isiku, kes oli loata kalapüügil.

Vahteri kinnitusel alustas keskkonnainspektsioon juhtunu osas ka väärteomenetlust.  Kurioossel kombel ei saa aga kalaga muud ette võtta, kui saata see mandrile hävitamisele. Vahter nentis, et ära võetud kala läheb utiliseerimisele Väike-Maarjasse, kuna kala käitlemise nõuded on praegusel ajal väga ranged.

“Tegemist on kiiresti rikneva toiduainega ning keskkonnainspektsioonil puudub võimalus kala hoiustada spetsiaalsetes tingimustes, et seda edasiselt turustada,” selgitas Vahter. “Samuti ei tohi kala kui loomset jäädet üle anda tavaprügilasse.”.

Keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran täpsustas, et põhimõtteliselt on võimalik asitõendina ära- võetud kala suunata ka kasutusse – metsloomade toiduks, loomaaeda, loomaparki, aga ka inimtoiduks.Eriti viimase korral peavad olema täidetud kõik toiduohutuse nõuded, mida on mitmeid ja mis on üksikasjalikud.“Oleme kasutanud kõiki nimetatud võimalusi ja teeme seda jätkuvalt, kui konkreetne olukord seda võimaldab,” rääkis Maran.Loe täismahus artiklit Saarte Häälest

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960