RMK poolaasta kasum oli 6,3 miljonit eurot

RMK poolaasta kasum oli 6,3 miljonit eurot
RMK poolaasta kasum oli 6,3 miljonit eurot

RMK müügikäive ulatus esimesel poolaastal 81 miljoni euroni, kasum 6,3 miljoni euroni. Aasta varem teeniti esimesel kuuel kuul müügitulu 75,3 miljonit eurot ja kasumit 4,5 miljonit eurot.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on tänavune käibe ja kasumi kasv kooskõlas RMK arengukava eesmärkidega. „Kindlasti teeb juuli alguses Lõuna-Eestit räsinud torm oma korrektuuri nii varutava puidu koguse kui kvaliteedi osas, aga teeme parima, et aasta lõpuks siiski eelarvega püstitatud ülesanded täita,“ lisas Aigar Kallas.

Raidmeid ja hakkpuitu müüs RMK esimesel poolaastal 86 885 kuupmeetrit 2,4 miljoni euro eest, keskmine müügihind ulatus 27,7 euroni kuupmeetrist. Mullu samal ajal müüdi raidmeid ja hakkpuitu 75 448 kuupmeetrit 2,2 miljoni euro eest, keskmine müügihind oli 28,7 eurot kuupmeetrist.

MIS ON MIS

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste loodus­koosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks pakub RMK looduses liikumise võimalusi puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. Eelmisel aastal külastati RMK kaitse- ja puhkealasid 2,2 miljonit korda, külastajate arv on aasta-aastalt tõusnud. RMK koosseisu kuuluvad Sagadi metsakeskus, Elistvere loomapark ning Põlula kalakasvandus. 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised