Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK poolaasta kasum oli 6,3 miljonit eurot

RMK poolaasta kasum oli 6,3 miljonit eurot
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
RMK müügikäive ulatus esimesel poolaastal 81 miljoni euroni, kasum 6,3 miljoni euroni. Aasta varem teeniti esimesel kuuel kuul müügitulu 75,3 miljonit eurot ja kasumit 4,5 miljonit eurot.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on tänavune käibe ja kasumi kasv kooskõlas RMK arengukava eesmärkidega. „Kindlasti teeb juuli alguses Lõuna-Eestit räsinud torm oma korrektuuri nii varutava puidu koguse kui kvaliteedi osas, aga teeme parima, et aasta lõpuks siiski eelarvega püstitatud ülesanded täita,“ lisas Aigar Kallas.

Raidmeid ja hakkpuitu müüs RMK esimesel poolaastal 86 885 kuupmeetrit 2,4 miljoni euro eest, keskmine müügihind ulatus 27,7 euroni kuupmeetrist. Mullu samal ajal müüdi raidmeid ja hakkpuitu 75 448 kuupmeetrit 2,2 miljoni euro eest, keskmine müügihind oli 28,7 eurot kuupmeetrist.MIS ON MIS

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste loodus­koosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks pakub RMK looduses liikumise võimalusi puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. Eelmisel aastal külastati RMK kaitse- ja puhkealasid 2,2 miljonit korda, külastajate arv on aasta-aastalt tõusnud. RMK koosseisu kuuluvad Sagadi metsakeskus, Elistvere loomapark ning Põlula kalakasvandus. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960