Kalatootjad soovivad Jaapani-suunalist eksporti kahekordistada

Foto: Sven Arbet

Jaapanis kolmepäevasel Tokyo kalamessil osalevad Eesti kalatootjaid on loonud mitmeid kontakte kohalike firmadega, järgmisel aastal loodab sektor Jaapani-suunalise ekspordikäibe kahekordistada, kirjutab Postimees.

"2017. aastaks loodame Jaapani müügituluks vähemalt 7 miljonit eurot," ütles kalatööstureid koondava Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi ning lisas, et selle aasta käibeks prognoosivad nad 3 kuni 3,5 miljonit eurot.

Jaapanis on väga suur kett 7-Eleven ning nende ostujuht käis Noormägi sõnul eestlaste messiboksi juures ning jaeketile tehti ka hinnapakkumine. "M.V.Woolil on Jaapanis sõlmitud eelleping 2 miljoni euro peale ning Väätsa kalatööstus saatis eelmine kuu oma tootenäidised ära - räim ja külmutatud krevetid. Huvi on, tuleb vaeva näha," sõnas kalaliidu juhataja. "Kui meil eksporditurgu ei oleks, oleks meil ammu suured probleemid," märkis kalaliidu juhataja.Loe pikemalt Postimehest. 

 

Jaga lugu:

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150