Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalatootjad soovivad Jaapani-suunalist eksporti kahekordistada

Autor: Sven Arbet
Jaapanis kolmepäevasel Tokyo kalamessil osalevad Eesti kalatootjaid on loonud mitmeid kontakte kohalike firmadega, järgmisel aastal loodab sektor Jaapani-suunalise ekspordikäibe kahekordistada, kirjutab Postimees.

"2017. aastaks loodame Jaapani müügituluks vähemalt 7 miljonit eurot," ütles kalatööstureid koondava Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi ning lisas, et selle aasta käibeks prognoosivad nad 3 kuni 3,5 miljonit eurot.

Jaapanis on väga suur kett 7-Eleven ning nende ostujuht käis Noormägi sõnul eestlaste messiboksi juures ning jaeketile tehti ka hinnapakkumine. "M.V.Woolil on Jaapanis sõlmitud eelleping 2 miljoni euro peale ning Väätsa kalatööstus saatis eelmine kuu oma tootenäidised ära - räim ja külmutatud krevetid. Huvi on, tuleb vaeva näha," sõnas kalaliidu juhataja. "Kui meil eksporditurgu ei oleks, oleks meil ammu suured probleemid," märkis kalaliidu juhataja.Loe pikemalt Postimehest. 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751