Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põld pildis: Maisi tootmiskatse Põlva Agros

Põld pildis: Maisi tootmiskatse Põlva Agros
Foto: Jaanika Mirka
19. mail külvati Põlvamaale, Põlva Agro tootmispõllule mais. Katsesse külvati erinevad Syngenta sordid, kasutati Yara väetamistehnoloogiad ja koostöös Kuusiku katsekeskusega katsetasime uut herbitsiidi.

Mis on katsepõllul vahepeal, juhtunud, saab kuulda ja näha maisiteemalisel õppepäeval, mis toimub septembri kolmandal nädalal (kuupäev täpsustamisel) Põlva Agros, Põlvamaal.

Millest räägime:

[email protected]

Mis on põllul vahepeal juhtunud?

Peale maisi külvi oli piirkonnas pikalt peaaegu vihmata periood. Muld tolmas juba külvi ajal ning hilisematel põllukülastustel olime mõnevõrra mures. Tõenäoliselt just seetõttu oli noortel, 3-4. lehe faasis olevatel taimedel näha puuduse sümptomeid. Selles kasvufaasis tegime maisi leheväetamise, pealtväetamise ning umbrohutõrje.Katses kasutati herbitsiidi, mis mujal riikides tuntud nimega Elumis (75 g/l mesotrioon + 30 g/l nikosulfuroon) – eesmärk oli selgitada välja erinevate normide 1,0 l/ha ja 1,5 l/ha mõju raskesti tõrjutavatele umbrohtudele. Katse on andnud huvitavaid tulemusi, seda enam, et kõrval on võrdlusena umbrohutõrjeta kontrollala ning ülejäänud põld on pritsitud herbitsiidiga Samson.Juuni öökülm tekitas taimedele lisastressi ning seetõttu ilmnesid puudushaiguste tunnuseid veel ka maisi 9. lehe faasis, otsustasime teha täiendava leheväetamise. Kasutatud segu tekitas osadel taimedel kahjuks kõrvetamisjälgi, mida on näha tänaseni. Õnneks taastusid taimed üldiselt kenasti ja võib öelda, et saagiootused on suured.Tule maisipäevale, seal anname toimunust põhjalikuma ülevaate!Kokkuvõtet põllul toimunust näeb ka Syngenta ajaveebis

Jaanika MirkaSyngenta Eesti

Foto: Jaanika Mirka
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960