Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 7. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed korraldavad Toompeal aktsiooni „(M)ärkamine!“

Põllumehed korraldavad Toompeal aktsiooni „(M)ärkamine!“
Foto: Äripäev AS
Põllumehed korraldavad 12. septembril Tallinnas Riigikogu ees aktsiooni „(M)ärkamine!“, millega kutsutakse avalikkust üles märkama, millised on põllumajandussektori pikale veninud kriisi tagajärjed Eesti toidulauale ja maapiirkondadele. Põllumeeste hinnangul on viimane aeg ärgata ja märgata, mis on juhtunud ja juhtumas Eesti põllumajanduses ning maaelus.

„Meie kõikide eesmärgiks on, et elu Eesti erinevates piirkondades säiliks ja areneks. Kui säilivad töökohad maal, siis jäävad alles ka koolid ning maaelanikele saab pakkuda teisi eluks vajalikke teenuseid. Põllumajandus on jätkuvalt maaelu selgroog, mistõttu mõjutavad arengud põllumajandus- ja toidutootmises väga otseselt maapiirkondi,“ selgitab Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo.

„Oleme justkui märkamatult viimase paari aastaga kaotanud kümnendiku Eesti piimakarjast ja veerandi kodumaisest seakasvatusest, millel on paratamatult tõsine ja pikaajaline mõju eestimaalaste toidulauale ja Eesti maapiirkondadele. Jätkuvalt on vaja teha jõupingutusi tekkinud olukorra leevendamiseks, samas on ka oluline, et suudaksime praeguse kriisi kahetsusväärsetest kogemustest õppida ja olla paremini valmis järgmisteks tagasilöökideks,“ rõhutab aktsiooni eel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.Eesti rahva ja põllumajanduse suurkuju Carl Robert Jakobsoni sulest ilmus rohkem kui 150 aastat tagasi ajatu mõte: „See rahvas üksi võib oma vabaduse peale julge olla, kellel liha ja leib omaenese päralt on.“Kutsume kõiki linna- ja maainimesi ning Eesti toidu sõpru esmaspäeval, 12. septembril kell 13-15 kaasa elama ja kaasa mõtlema Tallinnas Riigikogu hoone ees toimuvale põllumeeste aktsioonile „(M)ärkamine!. Lisainfo:Vahur Tõnissoo, Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees, tel 5331 5198Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja, tel 5205 857

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960