Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Meie künnimehed MMiks harjutamas

FOTOD: Meie künnimehed MMiks harjutamas
Foto: Margus Ameerikas
Meie künnitiim on Inglismaal kohal ja valmistumas 10.-11. septembrini toimuvateks kündmise maailmameistrivõistlusteks. Eestit esindavad seal Jüri Lai ja Raido Kunila.

Võistluspaik asub Inglismaa kirdeosas Yorki lähedal. Sealne pinnas on künniks suhteliselt hea. Kõrrepõllul, kus on plaanis võistluskündi teha, kasvas tänavu oder. Seal on tegu liivsavi mullaga, mis on parajalt niiske ega ole kleepuv. Rohumaakünniks on ühe-aastane rohumaa ja sealne muld sama -  8% savi, 75% liiva, 2% muda ja 5% huumust. Küntakse 20-24 cm sügavuselt.

Meie künnimehed on oma esimesed proovikünnid teinud, võistluste pidulikul avamistseremoonial osalenud ja nüüd ootame edukat võistlust.

Künni MM 201
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960