Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusuuringute Keskus üllitas laborianalüüse tutvustava teatmiku

Põllumajandusuuringute Keskus üllitas laborianalüüse tutvustava teatmiku
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Põllumajandusuuringute Keskus on saanud valmis teatmiku, millega kirjeldatakse analüüside tellijatele laboranalüüside spetsiifikat ja tulemusi.

Suurem osa Eesti taimekasvatuse valdkonna laborianalüüsidest tehakse Põllumajandusuuringute Keskuse laborites. Seepärast mõisteti, et on tekkinud vajadus ühe abivahendi järele, mis oleks abiks analüüside tellijatele, et natuke paremini mõista laborianalüüsi spetsiifikat ja tulemusi ning paremini kasutada seda igapäevases kutsetöös..

Käesoleva teatmiku koostamise üheks põhiideeks on püüda võimalikult lihtsalt selgitada laboranalüüside põhimõtteid alates proovivõtmisest ja lõpetades saadud tulemuste mõtestamisega (võimaluse korral tuues vastavaid näiteid ja andes soovitusi). Koostamisel on silmas peetud mittekeemikust kasutajat - teatmik on mõeldud põllumeestele, nõustajatele, tudengitele ja vastava valdkonna ametnikele.Kuna PMK laborianalüüsid haaravad praktiliselt kogu taimekasvatuse valdkonna, põhineb teatmik PMK laborites kasutavale aparatuurile ja meetoditel. PMK laborite akrediteeritus tagab selle vastavuse EL meetoditele.Teatmiku „Laborianalüüsid taimekasvatuses: nende olulisus ja kasutamine“ koostajateks on Ann Akk, Valentina Ermakovich, Liina Kruus, Helena Lasner, Heidi Kollo, Jaanus Rebane, Merike Toome, Aivar Õispalu ja Märt Nõges.Teatmiku „Laborianalüüsid taimekasvatuses: nende olulisus ja kasutamine“ leiad SIIT

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960