Eesti kala nädal jätkub Toompeal

Eesti kala nädal jätkub Toompeal
Eesti kala nädal jätkub Toompeal

Eesti kala nädala raames tutvustatakse laupäevani Tallinnas Toompeal asuvas kohvikus Koogel Moogel Eesti kalakasvatuste toodangut. Kalanädal lõpeb laupäeval, 1. oktoobril, suure toiduetendusega.

„Eestis kasvatatakse üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need liiga harva. Esmakordselt toimuva Eesti kala nädalaga tahame tutvustada kodumaist kala, et tarbijad oskaksid seda kaupmehelt nõuda,“ ütles Toomas Armulik. „Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seda peaks rohkem jõudma ka meie toidulauale.“

Eesti kalakasvatuste toodanguga saab kohvikus Koogel Moogel (Toom-Kooli 13, Tallinn) tutvuda kuni laupäevani. Eesti kalast valmistatud lõunad on lastele tasuta. „Eriti oluline on pöörata kodumaise kala tutvustamisel tähelepanu laste maitsemeele arendamisele,“ lisas Armulik.

Eesti kala nädala avamine toimus Tallinnas Telliskivi loomelinnakus, kus eelmisel reedel ja laupäeval tutvustati Eestis kasvatatavaid kodumaiseid kalaliike. Näha ja maitsta sai kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga.

Kalanädala lõpetab laupäeval kohvikus Koogel Moogel toimuv toiduetendus „Suur kala“, pärast etendust saab kuulata Aleksei Turovski loengut.

Eesti kala nädalat korraldab kalanduse teabekeskus. TÜ Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe ja nõuannetega ning suurendada tarbijateadlikkust.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised