Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kala nädal jätkub Toompeal

Eesti kala nädal jätkub Toompeal
Foto: Äripäev AS
Eesti kala nädala raames tutvustatakse laupäevani Tallinnas Toompeal asuvas kohvikus Koogel Moogel Eesti kalakasvatuste toodangut. Kalanädal lõpeb laupäeval, 1. oktoobril, suure toiduetendusega.

„Eestis kasvatatakse üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need liiga harva. Esmakordselt toimuva Eesti kala nädalaga tahame tutvustada kodumaist kala, et tarbijad oskaksid seda kaupmehelt nõuda,“ ütles Toomas Armulik. „Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seda peaks rohkem jõudma ka meie toidulauale.“

Eesti kalakasvatuste toodanguga saab kohvikus Koogel Moogel (Toom-Kooli 13, Tallinn) tutvuda kuni laupäevani. Eesti kalast valmistatud lõunad on lastele tasuta. „Eriti oluline on pöörata kodumaise kala tutvustamisel tähelepanu laste maitsemeele arendamisele,“ lisas Armulik.Eesti kala nädala avamine toimus Tallinnas Telliskivi loomelinnakus, kus eelmisel reedel ja laupäeval tutvustati Eestis kasvatatavaid kodumaiseid kalaliike. Näha ja maitsta sai kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga.Kalanädala lõpetab laupäeval kohvikus Koogel Moogel toimuv toiduetendus „Suur kala“, pärast etendust saab kuulata Aleksei Turovski loengut.

September oli Eesti toidu kuu, mille raames toimus üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti tulid Eesti toidu kuu puhul üle 70 eripakkumisega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad. Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris, toidukuu sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese.

Eesti kala nädalat korraldab kalanduse teabekeskus. TÜ Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe ja nõuannetega ning suurendada tarbijateadlikkust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960