Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere emaettevõtte pankrotiistung kuulutati kinniseks

Tere emaettevõtte pankrotiistung kuulutati kinniseks
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eile toimus Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ pankrotiistung, mis võlgniku taotlusel kuulutati osaliselt kinniseks. Kohtusaalis oli kohal ka Tere ASi juht Oliver Kruuda.

"Elveda OÜ eest ei saa mina rääkida, mina juhin hommikust õhtuni Tere ASi, vastutan Tere ASi eest, tema saneerimiskava ja selle täitmise eest," ütles Tere ASi juht Oliver Kruuda pärast kohtuistungit. Kohtuistung kestis üle nelja tunni. 

Kruuda sõnul ei lase Tere suurim võlausaldaja Nordea Pank kinnitada Tere saneerimiskava, lisaks on esitanud Tere emaettevõtte Elveda OÜ kohta pankrotiavalduse. Tere aktsiad on panditud ning Kruuda ei saa ettevõtet finantseerida. Tema sõnul tegeleb ta hommikust õhtuni nendega, kes soovivad Tere ASi investeerida, aga panga käitumise tõttu need huvilised kaovad. 

Elveda sai Tere omanikuks kuus aastat tagasi, mil pankrotistus Tere eelmine omanik Luterma ning piimatootja osalus liikus panka esindajakontole. Elveda aastaaruandest on näha, et Tere aktsiakapital 5,11 miljonit eurot liikus ettevõttesse 2011. aastal.

Tänavu aprillis hoiatas Nordea Pank Elvedat, et võib nõuda pankrotti, ja mais andiski taotluse selleks sisse.

Järgneb intervjuu Oliver Kruudaga pärast kinnist kohtuistungit:

Miks nõudsite, et istung oleks kinnine?

Ma ei olnud osapool.Keda te täna kohtusaalis esindasite?

Olin kaasas kui nõunik.Keda te nõustate?

Nõustan advokaati. Mina ei ole selle ettevõtte esindaja.Mida te nõustate, mis on teie ülesanded ja soovid selles kohtuprotsessis?

Ma ei taha selle kohta arvamust avaldada. Kohus ise langetab otsuse, osapooled on esindanud oma seisukoha.Kas Elveda on maksujõuline? Mis seisus ettevõtte on?

Kuidas teie arvate?Elveda ei ole esitanud vähemalt kahe viimase aasta aruannet ja mul ei ole ülevaadet, mis seisus ettevõtte on.

Tegemist on aktsia holding

Mis edasi saab? Mida te täna neli ja pool tundi arutasite?

Kohtuistung oli kinnine, seega ma ei saa seda kommenteerida.Miks te ikkagi nõudsite, et oleks kinnine?

Et hoida ärisaladusi. Kohus teeb otsuse 19. oktoobrIL.Vaata fotogaleriid eilsest Elveda OÜ pankrotiistungist Äripäeva veebist

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960