Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabariigi President: põllumajandus ei kao kuhugi, küll aga muutub

Vabariigi President: põllumajandus ei kao kuhugi, küll aga muutub
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
President Kersti Kaljulaid ütles täna Riigikogus Aasta Põllumees 2016 tiitlit üle andes, et innovaatilises maailmas saab edu saavutada põllumees, kes oskab ja suudab muutusteks ette valmistuda.

„Põllumajandus ei saa kunagi ja kuhugi kaduda, ta saab ainult muutuda. On täiesti kindel, et selle sajandi keskpaiga põllumajandus erineb tänasest enam kui tänane nelja-viiekümne aasta tagusest. Meie innovaatilises maailmas võib edu saavutada vaid see põllumees, kes mitte üksnes ei suuda toimuvaga kaasa minna, vaid tajub ka muutuste tulekut ning oskab ja suudab selleks ette valmistuda,“ ütles president Kaljulaid ning lisas, et samasuguste omadustega peab olema ka riik, kes tahab oma põllumajandust tugevana ja konkurentsis hoida. „Ärge nõudke kunagi ainult hetkekriisi lahendamist, nõudke alati süsteemset lähenemist. See on ainus, mis annab valmisoleku järgmisteks kriisideks ja suutlikkuse ära kasutada järgmisi kasvuvõimalusi,“ lisas ta.

Vabariigi President rõhutas konverentsil peetud kõnes, et kuivõrd põllumajandustootjate arv on aastatega oluliselt vähenenud, aga toidu tähtsus inimesele on jäänud samaks mis varemgi, on iga põllumehe töö ja selle tulemuslikkus muutunud olulisemaks. „Tähtis on, et me suudaksime konkurentsivõimeliselt luua maailmaturu jaoks üha suurema lisandunud väärtusega toodangut. Ja korraldada ka selle müüki teistel turgudel kehtivaid kombeid ja tavasid arvestades,“ nentis riigipea.Aasta Põllumees 2016 tiitli sai Lembit Paal, kes peab Jõgevamaal AS-s Pajusi ABF tuhandepealist piimakarja, taastab Pajusi vallas ajalooväärtusega hooneid ja edendab külaelu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960