Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 28. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest kehtivad Lõuna-Eestis leevendatud piirangud sealihaga kauplemisel

Tänasest kehtivad Lõuna-Eestis leevendatud piirangud sealihaga kauplemisel
Foto: Äripäev AS
Euroopa Komisjon kinnitas uue tsoneerimise otsuse, mis leevendab seakatku tõttu kehtestatud kauplemispiiranguid Lõuna-Eestis. Oktoobri alguses heaks kiidetud tsoneerimise eelnõu jõustumisega arvatakse seni kolmandas tsoonis asunud Võru ja Valga maakonnad ning suur osa Viljandi- ja Tartumaa valdadest teise tsooni.

„Otsus loob taas võimaluse Lõuna-Eesti farmidel nii sealiha kui elussigade paremaks turustamiseks. Kuna viimasest kodusigade haiguspuhangust selles piirkonnas oli möödunud enam kui aasta, oli meil võimalus taotleda komisjonilt kolmanda tsooni piirangute eemaldamist, mis nüüd ka kinnituse sai,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti loomatervishoiubüroo juhataja Ainike Nõmmisto.

Otsusega arvatakse II tsooni kogu Valgamaa ja Võrumaa, Viljandimaalt Viljandi, Tarvastu ja Suure-Jaani vallad ning Võhma linn, Tartumaalt Konguta, Rõngu, Rannu, Tähtvere, Puhja, Ülenurme, Nõo vallad, osa Tartu vallast ja Elva linn, mis asusid seni täielikult või osaliselt III tsoonis.Kehtima jäävad piirangud metssealiha ja sellest valmistatud toodetega kauplemisel. II tsoonist pärinevate metssigade liha ja -toodete turustamine on lubatud vaid Eesti II-III tsooni piires.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960