Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 28. oktoober 2016

Tänasest kehtivad Lõuna-Eestis leevendatud piirangud sealihaga kauplemisel

Tänasest kehtivad Lõuna-Eestis leevendatud piirangud sealihaga kauplemisel
Autor: Äripäev AS

Euroopa Komisjon kinnitas uue tsoneerimise otsuse, mis leevendab seakatku tõttu kehtestatud kauplemispiiranguid Lõuna-Eestis. Oktoobri alguses heaks kiidetud tsoneerimise eelnõu jõustumisega arvatakse seni kolmandas tsoonis asunud Võru ja Valga maakonnad ning suur osa Viljandi- ja Tartumaa valdadest teise tsooni.

„Otsus loob taas võimaluse Lõuna-Eesti farmidel nii sealiha kui elussigade paremaks turustamiseks. Kuna viimasest kodusigade haiguspuhangust selles piirkonnas oli möödunud enam kui aasta, oli meil võimalus taotleda komisjonilt kolmanda tsooni piirangute eemaldamist, mis nüüd ka kinnituse sai,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti loomatervishoiubüroo juhataja Ainike Nõmmisto.

Otsusega arvatakse II tsooni kogu Valgamaa ja Võrumaa, Viljandimaalt Viljandi, Tarvastu ja Suure-Jaani vallad ning Võhma linn, Tartumaalt Konguta, Rõngu, Rannu, Tähtvere, Puhja, Ülenurme, Nõo vallad, osa Tartu vallast ja Elva linn, mis asusid seni täielikult või osaliselt III tsoonis.Kehtima jäävad piirangud metssealiha ja sellest valmistatud toodetega kauplemisel. II tsoonist pärinevate metssigade liha ja -toodete turustamine on lubatud vaid Eesti II-III tsooni piires.  

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736