Autor: Kaisa Gabral • 7. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Luik hakkab liha müüma

Mart Luik hakkab liha müüma
Foto: Äripäev AS
Varem meediaettevõtetes töötanud ja tüliga pankrotistunud Rock Cafed vedanud Mart Luik sukeldus lihaärisse.

Mart Luik on vastu võtnud uue väljakutse, ta asub lihatööstust üles ehitama. Tegemist on tänavu aprillis sundpuhkusele läinud Vastse-Kuuste lihatööstusega, mille ostis Atria Eesti käest kümne kodumaise seafarmeri loodud ühistu – Ühistu Eesti Lihatööstus.

Vastse-Kuuste lihatööstus

Ühistu nõukogu esimees Urmas Laht ütles kevadel Äripäevale, et tehingu hinda nad ei avalikusta, kuid idee kasvas meestel peas juba oma 10–15 aastat. Lahe märkis toona, et taasavatav tehas koondab enda alla 125 000 siga, mis moodustab umbkaudu poole Rakvere Lihakombinaadi aastasest töötlusest. Tootmine peaks pihta hakkama sügisel ning juhatuse pardal istubki nüüd ka Mart Luik.

Mart Luik seostub enamikule meediaettevõtete ja nende juhtimisega. Need, kes asjaga rohkem kursis, teavad, et Luik töötas vahepeal ka Rock Cafe omanikfirma RC Meelelahutus OÜ juhina, omades seal koos kahe äripartneriga osalust. Kuid tänavu suvel läks rokiklubi pankrotti ja omanikud pöördusid tülli. Suurimad omanikud ja ka võlausaldajad olid Mart Luik ja Andrus Möllits.

Mis hetkest meeste suhted kiiva kiskusid, teavad kõige täpsemalt nemad.

Mart Luike ja Rein Kilki ei saa ju kuidagi võrrelda

Ühistu Eesti Lihatööstus, nõukogu esimees Urmas Laht

„Tunnistan oma sinisilmsust“

Mart Luik räägib, et rokiklubiga on minevik ja nüüd tahab ta hoopis lihasõpru rõõmustada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960