Mart Luik hakkab liha müüma

Mart Luik hakkab liha müüma
Mart Luik hakkab liha müüma

Varem meediaettevõtetes töötanud ja tüliga pankrotistunud Rock Cafed vedanud Mart Luik sukeldus lihaärisse.

Mart Luik on vastu võtnud uue väljakutse, ta asub lihatööstust üles ehitama. Tegemist on tänavu aprillis sundpuhkusele läinud Vastse-Kuuste lihatööstusega, mille ostis Atria Eesti käest kümne kodumaise seafarmeri loodud ühistu – Ühistu Eesti Lihatööstus.

Ühistu nõukogu esimees Urmas Laht ütles kevadel Äripäevale, et tehingu hinda nad ei avalikusta, kuid idee kasvas meestel peas juba oma 10–15 aastat. Lahe märkis toona, et taasavatav tehas koondab enda alla 125 000 siga, mis moodustab umbkaudu poole Rakvere Lihakombinaadi aastasest töötlusest. Tootmine peaks pihta hakkama sügisel ning juhatuse pardal istubki nüüd ka Mart Luik.

Mart Luik seostub enamikule meediaettevõtete ja nende juhtimisega. Need, kes asjaga rohkem kursis, teavad, et Luik töötas vahepeal ka Rock Cafe omanikfirma RC Meelelahutus OÜ juhina, omades seal koos kahe äripartneriga osalust. Kuid tänavu suvel läks rokiklubi pankrotti ja omanikud pöördusid tülli. Suurimad omanikud ja ka võlausaldajad olid Mart Luik ja Andrus Möllits.

Mis hetkest meeste suhted kiiva kiskusid, teavad kõige täpsemalt nemad.

„Tunnistan oma sinisilmsust“

Mart Luik räägib, et rokiklubiga on minevik ja nüüd tahab ta hoopis lihasõpru rõõmustada.

See Rock Cafe pidamine jäi paraku väga põgusaks etapiks minu karjääris. Minu peamised kogemused on pärit 25 tööaastast meedias. Töö, mis mind Eesti Lihatööstuses ees ootab, on mõnes mõttes universaalne: firma strateegia kujundamine, meeskonna komplekteerimine, brändi väljatöötamine ja turule viimine, müügi (taas)käivitamine. Vastse-Kuustes on heal järjel, aga praegu seisev tootmiskompleks. Selle paneme lähimas tulevikus lihasõprade rõõmuks uuesti käima. Tootmist on mul isiklikult kindlasti vaja õppida, aga õnneks on minu ümber kogenud ja tublid inimesed, kes seda poolt hästi valdavad,“ rääkis Luik.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised