Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA ja KKI sõlmisid koostöölepingu järelevalvetegevuste tõhustamiseks

VTA ja KKI sõlmisid koostöölepingu järelevalvetegevuste tõhustamiseks
Foto: Äripäev AS
Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) peadirektor Indrek Halliste ning Keskkonnainspektsiooni (KKI) peadirektor Peeter Volkov allkirjastasid koostööleppe, mis sätestab ühistegevused ning jagab ära järelevalvetegevuste vastutusalad kala käitlemisel.

Koostööleping sõlmiti selleks, et tõhustada järelevalvet kalapüügi ning kala ja kalatoodete käitlemise seaduslikkuse üle. Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste sõnul on ametil Keskkonnainspektsiooni tegevusega mitmeid kokkupuutepunkte ning koostöö aitab mõlemal poolel paremini oma ülesandeid täita. „Koostööleping aitab takistada inimeste ja loomade tervisele ohtlike ning nõuetele mittevastavate kalatoodete sattumist Eesti ja Euroopa Liidu territooriumile,“ ütles Halliste.

„Koostöö eesmärgiks on eelkõige bürokraatia vähendamine, see tähendab, et riik tülitaks oma kontrollidega  kodanikku võimalikult vähe. Samas aitab see riigiasutustel ressurssi kokku hoida,“ märkis Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov.Lepingus lepiti kokku, et alates 1. jaanuarist 2017 teostab KKI järelevalvet kala ja selle käitlemise nõuetele vastavuse hindamisel kalalaeval ning kala lossimisel. Samuti hakkab KKI hindama kala transpordivahendi nõuetele vastavust. Mõlemad järelevalvetegevused kuulusid siiani VTA pädevusalasse.Alates 1. jaanuarist 2017 teostab VTA järelevalvet seni KKI pädevusalas oleva kala töötlemisettevõtte ja kala jaemüügiga tegelevate ettevõtete kala päritolu tõendavate dokumentide osas ning kala vastavuse hindamist kehtestatud alammõõdule.Koostööleppes on olulisel kohal informatsiooni vahetamine, mis tähendab nii andmebaasides oleva info jagamist kui ka teise lepingupoole teavitamist võimalikest õiguserikkumisest. Vajadusel viiakse läbi ühisoperatsioone laevade ja kalatöötlemisettevõtete kontrollimiseks. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960