• 10.11.16, 12:34
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Koplimäe Mahetalu pälvis tunnustuse kui kliimasõbralik ettevõte

Konverentsil „Toit ja kliimamuutus“ kuulutas Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus välja kliimasõbralikud ettevõtted, kelle tegevus aitab kliimat kaitsta ja kliimamuutusega kohaneda. Auhinna „Kliima sõber 2016“ pälvis Rimi Eesti ja Toidupanga kõrval ka Saaremaa maheettevõte Koplimäe Mahetalu, kus tegutsevad Marju ja Olev Müür.
Koplimäe talu perenaine ja peremees, Marju ja Olev Müür
  • Koplimäe talu perenaine ja peremees, Marju ja Olev Müür
  • Foto: erakogu
Konkursi korraldaja Lauri Tammiste SEI Tallinnast sõnas: „Koplimäe Mahetalu on hea näide väärtuspõhisest lähenemisest ettevõtlusele – teha seda hästi ja nii, et ei koormataks keskkonda. Lisaks kasutatakse ettevõttes päikeseenergiat.“
Koplimäest sai mahetalu 1999. aastal. Mahepõllumajandusliku majandamise kasuks otsustati seetõttu, et oli soov oma perega elada puhtas keskkonnas ja süüa puhast toitu. Põldude vahel hoitakse rohuriba, mis pakub elupaiku paljudele kasulikele putukatele, sh tolmeldajatele. Suur osa on teavitustööl – alates 2006. aastast võetakse talus vastu huvilisi ja vabatahtlikke.Marju Müür on veendunud: „Iga väike asi loeb – kui suudame igas meie talu külastanud grupis panna kasvõi ühe inimese vastustundlikumalt mõtlema, on see juba suur asi.“Koplimäe Mahetalu (koplimae.eu) on Saaremaal tegutsev pereettevõte, kus tegeldakse mahepõllumajandusega alates tooraine kasvatamisest kuni valmistoodanguni. Ökoloogilisest kiviveskist saab traditsioonilist tervislikku jahu, mannat ja kliid. Talul on põllumaa, viljapuu- ja marjaaed, Talukohvikus toitlustatakse gruppe ja korraldatakse õpitubasid.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele