Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer alustab koostööd taimetervise ja taimekaitse keskuse konsortsiumiga

Bayer alustab koostööd taimetervise ja taimekaitse keskuse konsortsiumiga
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Bayer liitus taimetervise ja taimekaitse keskusega (CHAP), mis asub Ühendkuningriigis, Sand Huttonis, riiklikus põllumajandusliku toiduainetööstuse innovatsioonilinnakus.

CHAP on rahvusvaheline uuenduslike taimekaitsevahendite keskus, mis ühendab endas avalikud akadeemilised institutsioonid ja eraettevõtted. Koostöö keskendub taimetervisele, et parandada põllumajanduse tootlikkust, mis on maailma toiduga kindlustatuse tagamise tähtis aspekt.

Kuigi madala tootlikkuse põhjused on keerukad, on peamiseks teguriks taimetervise probleemidest tulenev taimekasvatustoodangu vähenemine. CHAP ja selle partnerid arendavad uusi taimetervise ja taimekaitse pikaajalisi lahendusi, rakendades parimaid võimalikke teaduslikke meetodeid ja töötades välja uusi lähenemisviise.„Meil on hea meel töötada CHAP-i partnerina ning seda selge eesmärgiga töötada välja lahendusi, mis aitavad põllumeestel tulla toime mitmete väljakutsetega, nagu vastupidavus umbrohu ja haiguste suhtes, kliimamuutuste mõju ja vajadus vähendada taimekasvatustoodangu kadu põllumajanduses,“ ütles dr Adrian Percy, Bayeri taimekaitse divisjoni teadus- ja arendustegevuse juht.Dr Arnd Nenstiel, taimekaitse divisjoni põllumajanduse poliitika ja sidusrühmade juht, rõhutas, et „kõnealune partnerlus võimaldab meil lahendusi välja arendada koos toiduainete jaemüüjate, töötlejate, agronoomide ja teadusasutustega.“„Bayeri partneriks saamine on CHAP-ile põnev võimalus,“ ütles Adrian Barraclough, CHAP-i peadirektor. „Kogemused ja teadmised, mida Bayer endaga kaasa toob, tugevdavad nii seda, mida saame pakkuda taimekaitses, kui ka soodustab globaalse põllumajanduse lahenduste arengut.“Taimeteaduse keskkonnakaitse direktor dr Richard Schmuck lisas: „CHAP võimaldab Bayerile varajast ligipääsu paljudele innovatiivsetele teadusasutustele ja abi riskipõhiste reguleerivate raamistike arendamisel.“Taimetervise ja taimekaitse keskus (CHAP) asutati 2016. aasta aprillis pärast seda, kui valitsus tagas keskusele pikaajalise agrotehnoloogia strateegia raames enam kui 21 inglise naela suuruse rahastamise. Loomise eesmärk oli tuua kokku Ühendkuningriigi tähtsaimate organisatsioonide ja tööstuste juhtivad uurivad eksperdid, teadmised ja ressursid.Konsortsiumi partnerid üle Ühendkuningriigi on: Farmcare, Frontier Agriculture, Dow AgroSciences, Tesco, Stockbridge Technology ja Unilever, nende seas Briti Põllumajanduse ja Aianduse Arengu Nõukogu (Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB)), Põllumajanduse ja bioteaduste rahvusvaheline keskus (Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI)), Cranfieldi Ülikool, FERA Science Ltd, Newcastle’i Ülikool, ADAS UK Ltd., The Met Office, Warwicki Ülikool, Campden BRI ja Rothamsted Research.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960