Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nurmiko Aiand kutsub külla

Jaak Ungersoni sõnul saab näha tänavu 38 eri sorti jõulutähte
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Laupäeval, 19. novembril kell 10.00- 18.00 on kõigil Nurmiko Aianduskeskuse külastajatel harukordne võimalus näha õitsemas korraga üle 100 000 jõulutähe.

Korra aastal lastakse külastajad Nurmiko 10 000 m2 suurusesse kasvuhoonesse, kus neile näidatakse kauneid jõulutähtesid ning tutvustatakse kaasaegset lillekasvatust. Pakutakse piparkooki ja soojendavat jooki ning lapsi rõõmustab päkapikk.

Ettevõtte juhi Jaak Ungersoni sõnul toimub selline üritus juba kuuendat korda.„Sel ajal on aiand väga kaunis, 100 000 jõulutähte on õitsemas ja näha saab 38 eri sorti, mida kõiki ka müüme,“ rääkis Ungerson. „Moes on klassika – punane ja valge. Just valge jõulutäht on eriti popp.“Kuidas koju ostetud jõulutähte hooldada?

Jõulutäht asetada alustaldrikule või potiümbrisesse. Potiümbris ei tohi olla liiga kitsas, peab jääma ruum õhu liikumiseks. Toas valida selline koht kus ei oleks tuuletõmmet. Parem on valgusküllane koht aga võib olla ka natukene pimedamas.Kasta mõõdukalt ja pärast kastmist valada ära alustaldrikule või ümbrispotti jäänud vesi. Kasta uuesti kui juba kuivemapoolne, kardab ülekastmist ja anaeroobset keskkonda.Väetada kord nädalas õitsvate potilillede väetisega. 

Nurmiko Aiandis saab näha tänapäevast lillekasvatus
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960