Möödunud reedel käis Salvesti tootmisega tutvumas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

- Salvesti omanik Veljo Ipits abikaasaga, president Kersti Kaljulaid, Salvesti tegevjuht Lauri Betlem
- Foto: Argo Ingver
President tegi toiduainetööstuses ringkäigu ning tutvus liinide ja tootmisprotsessidega. Kõige enam tundis ta huvi just ettevõtte tootearenduse vastu ja uuris, millised on peamised ekspordisuunad.
Salvesti tegevjuhi Lauri Betlemi sõnul oli neil suur au võõrustada Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaidi. “See on tunnustus kogu meeskonnale ja meie viimaste aastate pingutustele.” Ta sõnas kohtumisel presidendiga, et ettevõte on viimastel aastatel palju tähelepanu pööranud ekspordi tõhustamisele. “Meie eksportmüük on viimase kolme aastaga kasvanud üle kuue korra.” Betlem lisas, et samuti on jõudsasti panustatud tootearendusse, mille käigus on järk-järgult uuendanud kogu tootevalik.Betlem lisas, et Eesti toidu tutvustamine maailmas on oluline ning toiduainetööstusettevõtted pingutavad ühiselt selle nimel. “Eesti kui kiirelt areneva IT-riigi kuvandit täiustab teiselt poolt meie puhas loodus, jõudsasti kasvav mahetoodangu osakaal põllumajanduses ja kvaliteetne toidutööstus. Usun, et president leiab võimalusi, kuidas Eesti puhast toitu maailmas tutvustada.”

- President Kersti Kaljulaid külastas Salvesti toiduainetööstust
- Foto: Argo Ingver
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.