Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koalitsiooni moodustajad jagasid ministrikohad ära. Maaeluministriks saab Martin Repinski

Maaeluministriks saab Martin Repinski
Foto: Äripäev AS
Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu esimees jõudsid koalitsioonileppe osas üksmeelele ning laupäeva hommikuks pandi paika ka ministriportfellide jaotus - iga partei saab viis kohta. Kui Keskerakond ja sotsid tegid oma ministrikandidaadid avalikuks, siis IRL ootab sellega esmaspäevani.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tunnistas "Aktuaalsele kaamerale", et kohti jagati põhimõttel - igaühele võrdselt ehk kõigile viis portfelli. Selline oli tema põhimõte. "Iga partner, kes koostöösse tuleb, peab tundma, et ta on sama oluline kui tema kõrval olev partner," ütles Ratas.

Keskerakonna volikogu kinnitas laupäeval ministrikandidaadid: peaministriks pürgib Jüri Ratas, majandus- ja taristuministriks Kadri Simson, haridus- ja teadusministriks Mailis Reps, maaeluministriks Martin Repinski ning riigihalduse ministriks Mihhail Korb. 

Martin Repinski (sündinud 6. augustil 1986 Kohtla-Järvel) on eesti ettevõtja ja poliitik. Ta lõpetas aastal 2005 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ja aastal 2010 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli. Ta töötas aastatel 2004–2005 VR-Koda OÜ-s lihttöölisena, aastal 2005 Vesboard OÜ-s keevitajana. Aastatel 2006–2013 oli ta Maro Tervise Talu juhatuse liige, aastatel 2009–2015 oli ta R Capital OÜ tegevjuht. Ta on aastast 2012 Eesti Kitsekasvatajate Liidu juhatuse esimees, aastast 2013 Eesti Piimakäitlemistalude Liidu juhatuse liige ja aastast 2014 MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse liige.Ta oli 19. oktoobrist 2004 kuni 9. oktoobrini 2013 Keskerakonna liige. Uuesti kuulub ta Keskerakonda 6. märtsist 2015. Ta oli aastatel 2009–2015 Illuka vallavolikogu liige.Aastast 2015 on ta Riigikogu XIII koosseisu liige (Keskerakonna nimekirjas).

Poliitikute seas kiideti valikut ja leiti, et Keskerakonnas võiks selle valikuga rahul olla ka Ratase vastasleer, sest näiteks Ida-Virumaal tuntud põllumajandusettevõtja Martin Repinski tõi poliitikasse Yana Toom, kes kandideeris hiljuti Ratase vastu esimehe kohale. Vene emakeelega Mihhail Korb aga on hea märk Keskerakonna venekeelsetele valijatele, keda on parteil üle 80 protsendi.

Sotside ridadest kandideerib tervise- ja tööministriks Jevgeni Ossinovski, kultuuriministriks Indrek Saar, välisministriks Sven Mikser, siseministriks Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu ministriks Urve Palo. Riigikogu esimehena jätkab Eiki Nestor.IRLi päralt on uues valitsuses kaitse-, rahandus-, justiits-, sotsiaalkaitse- ja keskkonnaministri koht. Erakond kinnitab ministrid esmaspäeval.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960