Koalitsiooni moodustajad jagasid ministrikohad ära. Maaeluministriks saab Martin Repinski

Koalitsiooni moodustajad jagasid ministrikohad ära
Maaeluministriks saab Martin Repinski

Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu esimees jõudsid koalitsioonileppe osas üksmeelele ning laupäeva hommikuks pandi paika ka ministriportfellide jaotus - iga partei saab viis kohta. Kui Keskerakond ja sotsid tegid oma ministrikandidaadid avalikuks, siis IRL ootab sellega esmaspäevani.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tunnistas "Aktuaalsele kaamerale", et kohti jagati põhimõttel - igaühele võrdselt ehk kõigile viis portfelli. Selline oli tema põhimõte. "Iga partner, kes koostöösse tuleb, peab tundma, et ta on sama oluline kui tema kõrval olev partner," ütles Ratas.

Keskerakonna volikogu kinnitas laupäeval ministrikandidaadid: peaministriks pürgib Jüri Ratas, majandus- ja taristuministriks Kadri Simson, haridus- ja teadusministriks Mailis Reps, maaeluministriks Martin Repinski ning riigihalduse ministriks Mihhail Korb. 

Poliitikute seas kiideti valikut ja leiti, et Keskerakonnas võiks selle valikuga rahul olla ka Ratase vastasleer, sest näiteks Ida-Virumaal tuntud põllumajandusettevõtja Martin Repinski tõi poliitikasse Yana Toom, kes kandideeris hiljuti Ratase vastu esimehe kohale. Vene emakeelega Mihhail Korb aga on hea märk Keskerakonna venekeelsetele valijatele, keda on parteil üle 80 protsendi.

Sotside ridadest kandideerib tervise- ja tööministriks Jevgeni Ossinovski, kultuuriministriks Indrek Saar, välisministriks Sven Mikser, siseministriks Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu ministriks Urve Palo. Riigikogu esimehena jätkab Eiki Nestor.

IRLi päralt on uues valitsuses kaitse-, rahandus-, justiits-, sotsiaalkaitse- ja keskkonnaministri koht. Erakond kinnitab ministrid esmaspäeval.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised