Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa tõstab osaliselt Eesti toodetelt embargo

Eesti kalakonserve on taas võimalus Vene turule müüa
Foto: Andras Kralla
Venemaa veterinaaramet (Rosselhoznadzor), mis inspekteeris suvel Eesti ja Läti kalatööstusi, on jõudnud järeldusele, et kalakonservid võib osaliselt taas Venemaa turule lubada.

Venemaa samm keelustada Eesti ja Läti kalakonservid järgnes 2015. aasta kevadel Euroopa Liidu kaubandusembargole, mis kehtestati Venemaale pärast Krimmi annekteerimist, kirjutab ERR uudisteportaal. Keelustamisotsust põhjendati toiduohutusnõuetega, millele Eesti ja Läti kalatööstuste toodang ei vastavat.. Praegu töötab Viru Ranna Toila kulinaariatsehhis 65 inimest. Peale 114 meetrit pika ja 50 meetrit laia kahekorruselise tsehhi on plaanis ehitada heitvee puhastusseadmed. Kokku läheb ehitus koos seadmetega maksma kaheksa miljonit eurot, millest põhiosa kataks ettevõtte Venemaalt pärit omanik Sadat Azimov. 

Venemaa veterinaaramet teatas reedel, et on valmis osaliselt taastama Läti ja Leedu kalakonservide sisseveo mõnedest ettevõtetest. Täielikku tarnete taastamist aga kindlasti ei toimu, kinnitas Venemaa veterinaarameti juht Sergei Dankvert.Selles valguses on huvitav, et Vene turu avanemist ootav OÜ Viru Rand tahab ehitada tuleval aastal Toilasse kalakonservitsehhi, mis annaks tööd 300 inimesele, vahendas "Aktuaalne kaamera"

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960